Press Room

Hier vind je het laatste nieuws, beeldmateriaal, persvermeldingen en meer informatie over Too Good To Go.

Too Good To Go Nederland

Persvermeldingen

Overzicht van vermeldingen in de Nederlandse pers

Alain ontmoet Joost Rietveld, die een app ontwikkelde tegen voedselverspilling
a month ago
Voedselverspilling is een hot issue. Culinair expert Alain Caron gaat samen met Joost Rietveld op de bakfiets door Amsterdam. Joost ontwikkelde een app tegen voedselverspilling, waardoor voedsel van restaurants, bakkers, hotels en supermarkten alsnog tegen gereduceerd tarief terechtkomt bij de consument. Joost: 'Wereldwijd belandt een derde van al het geproduceerde voedsel op de vuilnishoop. Waardevol eten dat geen waarde meer heeft. Elke kilo die ik daarvan red, is er een.'
Te goed om weg te gooien en dat is maar goed ook
a month ago
Te gast bij NPO Radio 1, Joost Rietveld van Too Good to Go. Presentatoren Mieke van der Weij en Peter de Bie gaan met Joost in gesprek over de omvang van het verspillingsprobleem in Nederland, de uitdagingen die hierbij komen kijken en de oplossing die Too Good To Go kan bieden.
Too Good To Go is het meest inspirerende merk van 2019
3 months ago
Too Good To Go, een mobiele applicatie tegen voedselverspilling, is gekozen als meest inspirerende merk van 2019. Dat werd donderdagavond bekend gemaakt bij de presentatie van de Inspirerende 40.
Magic Box werkt goed tegen voedselverspilling
4 months ago
Wageningen University & Research deed onderzoek naar het effect van de Magic Box. "Het toont aan dat de kopers 90 procent van de inhoud daadwerkelijk opeten. Too good to go is dus een effectief idee om voedselverspilling tegen te gaan", zegt onderzoekster Sanne Stroosnijder.
Magic box blijkt succes: 'Bijna geen eten meer in de prullenbak'
4 months ago
Wat doe je met voedsel dat overblijft in restaurants of supermarkten? Weggooien is zonde, vonden de initiatiefnemers van de app Too Good To Go. De app heeft een miljoen gebruikers. Uit onderzoek van de universiteit in Wageningen blijkt dat de app een effectieve manier is om voedselverspilling tegen te gaan.
Waste Warriors redden per app 1.300.000 maaltijden van een wisse verspillingsdood
5 months ago
Voor gebruikers van de app Too Good to Go is het iedere dag weer een verrassing wat er op tafel verschijnt. Zij zijn Waste Warriors en strijden tegen voedselverspilling. Ze kunnen met de app een ‘Magic Box’ bestellen, een verrassingspakket waar restaurants of winkels hun overtollige voedsel in aanbieden. En dat voor een paar euro per keer. De app werd vorig jaar gelanceerd in Nederland en kent inmiddels een miljoen geregistreerde down­loaders, meldt de organisatie trots. Die hebben nu samen liefst 1,3 miljoen maaltijden ­gered.
Eten verspil je niet
6 months ago
Anderhalf jaar geleden besloot Joost Rietveld dat er meer bewustzijn moest komen over de hoeveelheid eten die we precies weggooien. Antiverspillings-app Too Good to Go was geboren. En inmiddels kun je het een aardig succes noemen, vorige week werd de één miljoen aangetikt, oftewel: één miljoen maaltijden zijn gered van de vuilnisbak. Interview start vanaf 47.30.
Voedselapp Too Good To Go verkoopt miljoen maaltijden: ‘Het milieu wint’
6 months ago
Too Good To Go heeft haar miljoenste maaltijd verkocht. De app die voedselverspilling tegengaat lanceerde begin 2018 en heeft nu zo’n 800.000 geregistreerde gebruikers. ,,Het is overweldigend hoe het concept wordt omarmd.”
Too Good To Go testen: lekker eten redden van de food waste
6 months ago
Op een prachtige zomerdag ging ik koken voor een clubje vrienden. Het kostte niet veel moeite om deze avontuurlijke foodies op te trommelen. De boodschap ” vanavond haal ik een Magic Box met producten op. Daarmee kook ik dan, zonder vooraf te weten wat er in zit, een maaltijd voor jullie. Vervolgens breng ik dat naar jullie in het park” werd goed ontvangen. De mededeling dat al dit eten anders weggegooid zou worden zorgde gelukkig voor alleen maar meer enthousiasme.
Het groene hart van Joost Rietveld
7 months ago
In de drieëndertigste aflevering van de podcast ‘Het groene hart van’ gaat Jelle Derckx in gesprek met Joost Rietveld. Waste Warrior en Country manager bij Too Good To Go. Dé app tegen voedselverspilling. Een gesprek met Joost Rietveld over het ontstaan van de app Too Good To Go. De exponentiële groei na de lancering en de omgang met de eerste reacties van de allereerste gebruikers van de app.