Press Room

Hier vind je het laatste nieuws, beeldmateriaal, persvermeldingen en meer informatie over Too Good To Go.

Too Good To Go Nederland

Persvermeldingen

Overzicht van vermeldingen in de Nederlandse pers

Magic Box werkt goed tegen voedselverspilling
3 maanden geleden
Wageningen University & Research deed onderzoek naar het effect van de Magic Box. "Het toont aan dat de kopers 90 procent van de inhoud daadwerkelijk opeten. Too good to go is dus een effectief idee om voedselverspilling tegen te gaan", zegt onderzoekster Sanne Stroosnijder.
Magic box blijkt succes: 'Bijna geen eten meer in de prullenbak'
3 maanden geleden
Wat doe je met voedsel dat overblijft in restaurants of supermarkten? Weggooien is zonde, vonden de initiatiefnemers van de app Too Good To Go. De app heeft een miljoen gebruikers. Uit onderzoek van de universiteit in Wageningen blijkt dat de app een effectieve manier is om voedselverspilling tegen te gaan.
Waste Warriors redden per app 1.300.000 maaltijden van een wisse verspillingsdood
4 maanden geleden
Voor gebruikers van de app Too Good to Go is het iedere dag weer een verrassing wat er op tafel verschijnt. Zij zijn Waste Warriors en strijden tegen voedselverspilling. Ze kunnen met de app een ‘Magic Box’ bestellen, een verrassingspakket waar restaurants of winkels hun overtollige voedsel in aanbieden. En dat voor een paar euro per keer. De app werd vorig jaar gelanceerd in Nederland en kent inmiddels een miljoen geregistreerde down­loaders, meldt de organisatie trots. Die hebben nu samen liefst 1,3 miljoen maaltijden ­gered.
Eten verspil je niet
5 maanden geleden
Anderhalf jaar geleden besloot Joost Rietveld dat er meer bewustzijn moest komen over de hoeveelheid eten die we precies weggooien. Antiverspillings-app Too Good to Go was geboren. En inmiddels kun je het een aardig succes noemen, vorige week werd de één miljoen aangetikt, oftewel: één miljoen maaltijden zijn gered van de vuilnisbak. Interview start vanaf 47.30.
Voedselapp Too Good To Go verkoopt miljoen maaltijden: ‘Het milieu wint’
5 maanden geleden
Too Good To Go heeft haar miljoenste maaltijd verkocht. De app die voedselverspilling tegengaat lanceerde begin 2018 en heeft nu zo’n 800.000 geregistreerde gebruikers. ,,Het is overweldigend hoe het concept wordt omarmd.”
Too Good To Go testen: lekker eten redden van de food waste
5 maanden geleden
Op een prachtige zomerdag ging ik koken voor een clubje vrienden. Het kostte niet veel moeite om deze avontuurlijke foodies op te trommelen. De boodschap ” vanavond haal ik een Magic Box met producten op. Daarmee kook ik dan, zonder vooraf te weten wat er in zit, een maaltijd voor jullie. Vervolgens breng ik dat naar jullie in het park” werd goed ontvangen. De mededeling dat al dit eten anders weggegooid zou worden zorgde gelukkig voor alleen maar meer enthousiasme.
Het groene hart van Joost Rietveld
6 maanden geleden
In de drieëndertigste aflevering van de podcast ‘Het groene hart van’ gaat Jelle Derckx in gesprek met Joost Rietveld. Waste Warrior en Country manager bij Too Good To Go. Dé app tegen voedselverspilling. Een gesprek met Joost Rietveld over het ontstaan van de app Too Good To Go. De exponentiële groei na de lancering en de omgang met de eerste reacties van de allereerste gebruikers van de app.
Voedselverspilling tegengaan verovert de provincie: het loopt storm bij een bakker in Friesland
9 maanden geleden
Met de smartphone in de hand langs restaurants en winkels om overgebleven etenswaren op te halen: de app Too Good To Go begon in de Randstad, maar wint daarbuiten snel terrein. Bij de bakker in Stiens loopt het storm.
Rescue Room van Too Good To Go, Instock en Kromkommer
9 maanden geleden
Een oplossing vinden voor voedselverspilling is zo makkelijk nog niet. In de Rescue Room is het doel daarom niet om zelf te ontsnappen maar om zo veel mogelijk eten te redden door puzzels en raadsels rondom het thema voedselverspilling op te lossen.
Video: Horecava en Too Good To Go samen tegen voedselverspilling
één jaar geleden
Van 7 t/m 10 januari stond de RAI in Amsterdam vier dagen lang weer in het thema van de nieuwste horecatrends. En bij horecatrends hoort natuurlijk ook heel veel lekker eten en drinken. Hoe zonde zou het zijn als al het lekkers dat overblijft na een beursdag zou worden weggegooid? Dat vond Horecava ook en daarom sloegen we de handen ineen. Deze 63ste editie van de Horecava gingen we samen de voedselverspilling drastisch verminderen. Hoe? Bekijk de video (klik op de titel).