Press Room

Een overzicht van persberichten, fotomateriaal en persvermeldingen.

Persberichten

Het laatste nieuws over Too Good To Go

Too Good To Go: één jaar actief in Nederland en nu al meer dan 200.000 maaltijden gered.

2019-01-22 00:00:00
Vandaag is Too Good To Go precies één jaar live in Nederland. Een jaar waarin Too Good To Go met een ogenschijnlijk kleine oplossing veel positieve impact heeft gehad op het gebied van voedselverspilling. Er zijn al meer dan 200.000 maaltijden gered van de vuilnisbak en dit is slechts het begin. Samen met Wageningen University & Research gaat Too Good To Go ook een consumentenonderzoek starten naar de verandering in bewustwording en het gedrag rond voedselverspilling.

Too Good To Go redt honderdduizendste maaltijd op Wereldvoedseldag

2018-10-16 00:00:00
Op 16 oktober is het Wereldvoedseldag. Sinds januari 2018 is Too Good To Go, de app tegen voedselverspilling, live in Nederland en uitgerekend op Wereldvoedseldag is de mijlpaal van 100.000 geredde maaltijden behaald. Een enorm positieve impact op het klimaat, maar er is nog werk aan de winkel.

Too Good To Go Nederland

Joost Rietveld

Joost Rietveld

Joost Rietveld is Country Manager bij de app Too Good To Go, maar is in eerste plaats Waste Warrior. Het doel van de app is om voedselverspilling tegen te gaan en ervoor te zorgen dat eten op het bord belandt in plaats van in de vuilnisbak.
Zijn loopbaan begon in de foodservice en dat bracht hem al snel naar het buitenland. Hij belandde in Denemarken waar hij verantwoordelijk werd voor het Deense bedrijf OSCAR. In Denemarken ontdekte Joost de app Too Good To Go, ontmoette het team en in januari 2018 lanceerde hij de app in Nederland.

Mette Lykke

Mette Lykke

Als CEO van Too Good To Go staat Mette aan het hoofd van 200 getalenteerde Waste Warriors. Hiermee heeft ze de ambitie om iedereen te inspireren en motiveren samen voedselverspilling uit de wereld te helpen.

Voor Mette aan het roer kwam te staan van Too Good To Go, was ze in 2007 medeoprichtster van Endomondo. Een fitness community waar plezier centraal staat en met wereldwijd 30 miljoen gebruikers. Ze wordt gedreven door nieuwe projecten, inspirerende talenten, doelen, snelheid en persoonlijke groei.

Perscontact

E-mail: [email protected]

Telefoon: +31 020 - 2018183 (optie 3)

Too Good To Go
Overhoeksplein 2
1031 KS Amsterdam
Nederland

Beeldmateriaal

Logo's, fotomateriaal en het team

Logo

Logo

Fotomateriaal

Fotomateriaal

Het team

Het team

Persvermeldingen

Overzicht van vermeldingen in de Nederlandse pers

Video: Horecava en Too Good To Go samen tegen voedselverspilling
2019-02-21 00:00:00
Van 7 t/m 10 januari stond de RAI in Amsterdam vier dagen lang weer in het thema van de nieuwste horecatrends. En bij horecatrends hoort natuurlijk ook heel veel lekker eten en drinken. Hoe zonde zou het zijn als al het lekkers dat overblijft na een beursdag zou worden weggegooid? Dat vond Horecava ook en daarom sloegen we de handen ineen. Deze 63ste editie van de Horecava gingen we samen de voedselverspilling drastisch verminderen. Hoe? Bekijk de video (klik op de titel).
We gooien jaarlijks 'een rij vrachtwagens van hier tot Spanje' vol voedsel weg
2019-02-04 00:00:00
We gooien met z'n allen nog steeds heel veel voedsel weg: een derde van al het geproduceerde voedsel verdwijnt in de vuilnisbak. De consument is daarbij de grootste verspiller. Die neemt 42 procent voor zijn rekening en gooit jaarlijks 41 kilo aan eten weg. En dan zijn er nog de supermarkten, horeca en andere instellingen. Joost Rietveld ziet Too Good To Go als een eerste stap in het tegengaan van voedselverspilling. "Het is belangrijk om het bewustzijn bij zowel de consument als de supermarkt te creëren.
Horecava 2019 eerste verspillingsvrije beurs van Nederland
2019-01-04 00:00:00
Horecava 2019 gaat de strijd aan tegen voedselverspilling samen met Too Good To Go. Hiermee wil de Horecava de eerste verspillingsvrije beurs voor food van Nederland zijn. De app zorgt er voor dat het eten dat aan het einde van een beursdag overblijft, niet wordt weggegooid maar op een bord belandt. De inkomsten hiervan worden gedoneerd aan het Leger des Heils.
Albert Heijn Teams Up With 'Too Good To Go' To Combat Food Waste
2018-12-20 00:00:00
Albert Heijn has teamed up with Too Good To Go, an app that seeks to discourage food waste by helping stores and restaurants sell products that would otherwise have to be thrown away.
Dit gebeurt er als je een week geen voedsel verspilt
2018-10-11 00:00:00
In deze video probeert YouTuber Marije een week lang geen voedsel te verspillen en dat was moeilijk... maar wel belangrijk!
Een magische doos (voor een prikkie) met kliekjes tegen voedselverspilling
2018-08-11 00:00:00
Een app waarop je ziet waar je een etensbox kunt ophalen met voedsel dat anders aan het eind van de dag weggegooid zou worden. Het succes van Too Good To Go.
App Too Good To Go tegen voedselverspilling
2018-06-05 00:00:00
Via de app 'Too Good To Go' kun je voor een klein bedrag eten kopen dat anders weggegooid zou worden. In Amsterdam werken al tientallen winkels, restaurants en hotels mee.
Marqt stapt in app tegen verspilling
2018-05-29 00:00:00
De alternatieve supermarktketen Marqt sluit zich aan bij de Too Good To Go-app die voedselverspilling tegen wil gaan. In vier winkels in Amsterdam en Den Haag kunnen consumenten voortaan voordelig producten kopen om zo te voorkomen dat deze moeten worden weggegooid.
Sushi en cupcakes voor een prikkie met nieuwe app tegen voedselverspilling
2018-04-19 00:00:00
Met 70 procent korting eten kopen en daarmee het milieu vooruit helpen, dat wil iedereen wel. Met de app Too Good To Go kunnen consumenten dit in steeds meer steden doen. Na Amsterdam en Utrecht willen de eigenaren zo snel mogelijk heel Nederland veroveren.
Klaar met voedselverspilling? Via deze app koop je eten dat anders wordt weggegooid
2018-03-03 00:00:00
Voedselverspilling: we hebben er al vaak over geschreven, maar dat blijven we ook gewoon lekker doen zo lang de cijfers niet veranderen. Wist je dat we in 2013 ruim 47 kilo eetbaar voedsel per persoon per jaar weggooiden? Dat kost niet alleen ruim 150 euro per persoon per jaar, maar is ook nog slecht voor het milieu (want verspilde grondstoffen). Too Good To Go, afkomstig uit Denemarken, is een nieuwe stap naar een oplossing.