PERSRUIMTE

Hier vind je ons laatste nieuws, beeldmateriaal en meer informatie over hoe we de strijd tegen voedselverspilling aangaan

Mediakit

Afbeeldingen, portretten, logo's en ... maak kennis met onze foodles!

Contact

Wie zijn wij, wie kun je bereiken en hoe

MEDIAKIT

LOGO

Alle logo's en richtlijnen hoe je ze kunt gebruiken

Afbeeldingen

Portretten en afbeeldingen die je kunt gebruiken

Ons verhaal

Niemand vindt het leuk om te zien dat eten in de prullenbak belandt. Toch lijkt het soms alsof eten weggooien een geaccepteerd onderdeel van de samenleving is geworden. We konden niet langer aanzien dat 1/3 van het geproduceerde eten wordt weggegooid en besloten dat er iets moest gebeuren. Ons verhaal begint met die overtuiging.
Het idee om technologie te gebruiken om mensen te verbinden en hen ervan te overtuigen dat voedselverspilling iets is om tegen te strijden, komt uit Denemarken. Dat idee werd al snel opgepakt door een paar ambitieuze ondernemers in Europa. Met dezelfde ambitie en passie om iets aan ons voedselsysteem te doen, hebben zij krachten gebundeld en kwamen zij op de eenvoudige oplossing: mensen verbinden op het juiste moment en op de juiste plaats om voedselverspilling te verminderen.

Het win-win-win; voedsel-mensen-planeet concept werd de belichaming van een bedrijf dat meer teruggeeft dan dat het verbruikt, kan groeien zonder schade achter te laten en iedereen helpt iets goed te doen - zonder dat we vergeten te genieten!

Voedselverspilling zet onze planeet onder een enorme druk. Volledige stukken bos worden gekapt om plaats te maken voor landbouw en producten die niet worden opgegeten. Daarnaast zijn er talloze wetenschappelijke artikelen verschenen waarin voedsel dat verspild wordt op een niet-duurzame manier, ervoor zorgt dat er schadelijke stoffen worden vrijgelaten.

Onze app is momenteel de grootste B2C marktplaats om overschotten op te vinden. Ze verbindt gebruikers met bedrijven die op het einde van de dag met onverkochte producten zitten, om zo de gebruikers te laten genieten van die producten in plaats van ze weg te gooien. Gebruikers krijgen heerlijke producten voor een fijne prijs, bedrijven ontmoeten nieuwe klanten in de winkel en de planeet wint er ook bij - een win-win-win situatie.
Dankzij het redden van onverkochte producten via Too Good To Go ondersteun je de kracht van verandering. Een planeet zonder voedselverspilling, is een betere planeet. Samen kunnen we dat waarmaken. 

Onze mensen

Sharonne van Diemen, PR Specialist

E-mail: [email protected]

Telefoon: +31 020 - 2018183 (optie 3)

Too Good To Go

De Ruijterkade 128

1011 AC Amsterdam

Nederland

JOOST RIETVELD, COUNTRY DIRECTOR

Joost Rietveld is Managing Director bij Too Good To Go Nederland, maar in eerste plaats Waste Warrior. Na zijn bachelor Hospitality Management doet hij veel ervaring op in verschillende functies bij Nestlé, waarna hij doorgroeit tot Business Manager bij OSCAR. Hij verhuist voor die laatste functie naar het land dat bestempeld wordt als koploper op het gebied van voedselverspilling: Denemarken. Daar maakt hij kennis met de app Too Good To Go, een Deens initiatief tegen voedselverspilling. Hij is vastberaden dit idee mee terug naar huis te nemen, regelt een ontmoeting met het Deense Too Good To Go team, waagt de sprong en lanceert op 22 januari 2018 de app in Nederland. Zijn doel? Zorgen dat zoveel mogelijk goed eten op een bord belandt in plaats van in de vuilnisbak. Hij stelt een team van 5 Waste Warriors samen en gaat met 25 aangesloten locaties als echte start-up live in Amsterdam. Nu kijkt hij met trots naar zijn scale-up met 40 Waste Warriors, meer dan 3.700 aangesloten locaties door heel Nederland, meer dan 1,5 miljoen geregistreerde gebruikers en 3 miljoen geredde maaltijden in Nederland.

Lees meer Lees minder

METTE LYKKE, CEO

Als CEO van Too Good To Go leidt Mette een team van meer dan 600 getalenteerde Waste Warriors. Zij inspireren gebruikers en ondernemrs om te strijden tegen voedselverspilling. Momenteel zijn er meer dan 25 miljoen geregistreerde gebruikers in Europa die samen al 45 miljoen maaltijden hebben gered!

Lees meer Lees minder

Zij praten over ons

5 miljoen maaltijden gered met Too Good To Go
Lees meer
Too Good To Go wint opnieuw prijs
Lees meer
Magic Box werkt goed tegen voedselverspilling
Lees meer