5 miljoen maaltijden gered!

2 years ago

In de 8 Europese landen waar de Too Good To Go- app actief is, hebben jullie samen met alle toffe locaties al 5 miljoen maaltijden gered. Daarmee hebben jullie heel veel impact gehad op de milieubarometer. Hoeveel precies? Dat maken we hieronder duidelijk.


Elk jaar gooien we in Nederland tussen de 1,7 en 2,5 miljoen ton goed eten in de vuilnisbak en dat is een verspilling die zich op alle mogelijke manieren voordoet. Op de grond, in de restaurants, bakkerijen en supermarkten - om dan nog niet over thuis te praten. Het gewicht van de extreme hoeveelheid voedselafval komt overeen met het gewicht van 1 miljoen koeien!


Er zijn verschillende berekeningsmethoden en definities, wat betekent dat veel gegevens over voedselverspilling wereldwijd schattingen zijn. Bekend is dat tussen de 30-40% van al het voedsel verloren gaat in de waardeketen voordat het bij de consument terecht komt. Dit komt overeen met ongeveer 1,3 miljard ton vers voedsel.


En daarom is het zo belangrijk dat jullie samen 5 miljoen maaltijden hebben gered via Too Good To Go in Nederland, België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Zwitserland en Noorwegen. We maken samen een verschil voor een wereldwijd probleem.


We moeten doorgaan met het redden van overtollig voedsel en onze prachtige planeet sparen voor veel onnodige CO2e-uitstoot. Omdat je geen wiskundige, klimaat- of landbouwdeskundige hoeft te zijn om te begrijpen dat onze uitstoot epische proporties heeft. En we kunnen er allemaal voor zorgen dat deze aantallen in 2030 veel lager zijn - of het nu gaat om een ​​kleine wijziging in de inkoopplanning, slimmer bewaren van eten of het redden van overtollig brood van de lokale bakker...


Of je nu 1 of 10 maaltijden hebt gered, je bent een belangrijke bijdrage aan het totaal van 5 miljoen geredde maaltijden. Deze maaltijden samen zorgen voor een vermindering van CO2e-uitstoot van 10.000 ton! Een hoeveelheid CO2e die gelijk staat aan 1000 jaar gemiddeld gebruik van een normale personenauto, 750.000 uur douchen, 75 reizen naar de maan of - eenvoudigweg - 5.000.000.000 koeienscheten. Dit is een milieu-impact die de moeite waard is om te vermijden en die een verschil maakt voor onze omgeving.


Ons nieuwe geluksgetal is dus 5.000.000, wat de nieuwste mijlpaal is bij Too Good To Go. We kijken nu al uit naar het bereiken van de 6 miljoen maaltijden en we gaan ons best doen om de beste en leukste locaties te vinden zodat jij kan helpen om een verschil te maken. Deze cijfers zorgen ervoor dat wij onze missie later dit jaar uit kunnen breiden naar Spanje, waardoor we nog meer eten kunnen redden


5 miljoen maaltijden, (binnenkort) 9 landen, 12.000 locaties en 4,5 miljoen geregistreerde gebruikers. Het is tof, het is belangrijk en we kunnen nog meer doen. Laten we het samen doen!

Marieke Graat
Head of Marketing

Download de app

Houd je van lekker eten, ben je nieuwsgierig en zet je je graag in tegen voedselverspilling? Download de app en doe mee!

App Store
Google Play