Too Good To Go redt honderdduizendste maaltijd op Wereldvoedseldag

2 years ago

Klimaat grootste oorzaak van honger in de wereld
Op Wereldvoedseldag wordt aandacht besteed aan het voedselprobleem: voor veel mensen in de wereld is het namelijk niet mogelijk om dagelijks voldoende voedsel binnen te krijgen. Het aantal mensen met honger is voor het derde jaar op een rij gestegen, blijkt uit het rapport van de Verenigde Naties hierover. Een op de negen mensen in de wereld was in 2017 ondervoed. Een van de grootste oorzaken daarvan is het klimaat. De toenemende temperaturen, heftige regenval, extreme droogte en de veranderingen in de seizoenen hadden allemaal invloed op de beschikbaarheid en kwaliteit van voedsel voor veel mensen - aldus te lezen in het rapport. Om dat te veranderen is het belangrijk om duurzamer te gaan leven en minder te verspillen.

Voedselverspilling in Nederland
De hoeveelheid voedselverspilling in Nederland van de totale voedselketen, inclusief de consument, ligt tussen de 1,7 en 2,5 miljoen ton per jaar. En dat is niet alleen zonde van het lekkere eten, maar ook verschrikkelijk slecht voor het milieu. In Europa wordt 6% van de totale uitstoot van broeikasgassen door mensen veroorzaakt door voedselverspilling. Too Good To Go streeft naar een wereld zonder verspilling. De initiatiefnemers bieden met de app een platform om overtollig eten met een flinke korting, tot wel 70%, te verkopen in plaats van weg te gooien. Zo wordt voedselverspilling tegengegaan en belandt overtollig eten op het bord in plaats van in de vuilnisbak.

Kleine oplossing, grote impact
Voedselverspilling is een groot probleem, maar een ogenschijnlijk kleine oplossing kan grote, positieve impact hebben. Too Good To Go in januari 2018 gelanceerd en met het redden van 100.000 maaltijden in slechts negen maanden, is er een belangrijke mijlpaal behaald. De kracht van het concept zit hem in de eenvoud en toegankelijkheid. “Deze mijlpaal hebben we behaald door een samenwerking te realiseren tussen lokale ondernemers en buurtbewoners. Het is een eerste stukje van een grote puzzel maar het geeft aan dat Nederlanders bereid zijn om samen met ons de strijd aan te gaan tegen voedselverspilling. Een beweging waar we trots op zijn!" zegt Joost Rietveld - Country Manager Too Good To Go Nederland.

Over de Too Good To Go app
Too Good To Go is al actief in negen Europese landen. In Nederland is Too Good To Go op 22 januari 2018 gelanceerd in Amsterdam. De app heeft ondertussen al meer dan 150.000 geregistreerde gebruikers en ruim 600 partners in meer dan 20 Nederlandse steden. De app is heel gebruiksvriendelijk. Op de kaart of in de lijst kun je bekijken welke locaties iets lekkers voor je klaar hebben liggen tegen sluitingstijd. Vervolgens bestel en betaal je direct in de app en haal je het zelf op bij de locatie. Wat je krijgt, is afhankelijk van wat er die dag overblijft. Iedere bestelling is dus een verrassing.

E-mail: [email protected]

Telefoon: +31 020 - 2018183 (optie 3)

Too Good To Go

Kleine Gartmanplantsoen 21

1017 RP Amsterdam

Nederland