Too Good To Go: één jaar actief in Nederland en nu al meer dan 200.000 maaltijden gered.

2 years ago

Vandaag is Too Good To Go precies één jaar live in Nederland. Een jaar waarin Too Good To Go met een ogenschijnlijk kleine oplossing veel positieve impact heeft gehad op het gebied van voedselverspilling. Er zijn al meer dan 200.000 maaltijden gered van de vuilnisbak en dit is slechts het begin. Samen met Wageningen University & Research gaat Too Good To Go ook een consumentenonderzoek starten naar de verandering in bewustwording en het gedrag rond voedselverspilling.

Kleine oplossing, grote impact
Too Good To Go streeft naar een wereld zonder verspilling, een wereld waarin al het voedsel dat wordt geproduceerd ook wordt geconsumeerd. Voedselverspilling is een groot probleem, maar een ogenschijnlijk kleine oplossing kan grote, positieve impact hebben. Too Good To Go heeft in een jaar tijd meer dan 200.000 maaltijden gered die anders zonder pardon de vuilnisbak in waren gegaan. De kracht van het concept zit hem in de eenvoud en toegankelijkheid. “Deze mijlpaal hebben we behaald door een samenwerking te realiseren tussen lokale ondernemers en buurtbewoners. Het is een eerste stukje van een grote puzzel maar het geeft aan dat Nederlanders bereid zijn om samen met ons de strijd aan te gaan tegen voedselverspilling. Een beweging waar we trots op zijn!" zegt Joost Rietveld - Country Manager Too Good To Go Nederland.

Onderzoek in samenwerking met Wageningen University & Research
Vanaf vandaag is de stad Wageningen ook gelanceerd in de app. Om de impact van de app van Too Good To Go op het consumentengedrag te meten en om te bepalen wat de volgende stukjes van de puzzel moeten worden, start Too Good To Go in samenwerking met Wageningen University & Research een onderzoek. Expert op het gebied van voedselverspilling Toine Timmermans: "Wageningen University & Research is verheugd om de lancering van Too Good To Go in Wageningen te gaan combineren met consumentenonderzoek om zowel inzicht te krijgen in het gebruik van de 'geredde' producten, als de verandering in bewustwording en gedrag rond voedselverspilling door het gebruik van de app. Dit unieke experiment is onderdeel van "Wageningen, levend laboratorium Samen tegen Voedselverspilling''

Stichting Samen tegen Voedselverspilling
Om de positieve impact op voedselverspilling te vergroten, is het voor Too Good To Go een logische stap om een actieve rol te gaan spelen in de Stichting Samen tegen Voedselverspilling. Joost Rietveld: "Om het doel van Too Good To Go te bereiken en voedselverspilling uit de wereld te helpen is samenwerken essentieel. Onze rol kenmerkt zich in deze samenwerking door de creativiteit en de can-do mentality van een start-up. Zo hebben we afgelopen jaar flinke stappen gezet die we dit jaar, o.a. met andere deelnemers in de stichting, minimaal willen verdubbelen."

Over Too Good To Go
In Nederland is Too Good To Go op 22 januari 2018 gelanceerd in Amsterdam. De app heeft ondertussen al meer dan 250.000 geregistreerde gebruikers en meer dan 1000 partners met dekking in alle provincies in Nederland. De app is heel gebruiksvriendelijk. Op de kaart of in de lijst kun je bekijken welke locaties iets lekkers voor je klaar hebben liggen tegen sluitingstijd. Vervolgens bestel en betaal je direct in de app en haal je het zelf op bij de locatie. Wat je krijgt, is afhankelijk van wat er die dag overblijft. Iedere bestelling is dus een verrassing. Too Good To Go is al actief in negen Europese landen.