Too Good To Go Nederland viert 2-jarig bestaan

10 months ago

App tegen voedselverspilling redt sinds lancering 2,3 miljoen maaltijden


Amsterdam, 22 januari 2020 - Twee jaar geleden ging Too Good To Go in Nederland de strijd aan tegen voedselverspilling. Via de app worden consumenten gekoppeld aan winkels en restaurants die aan het einde van de dag eten overhouden. De impact van de app is de grootste graadmeter voor succes. Niet uitgedrukt in euro’s, maar in geredde maaltijden en voorkomen CO2-uitstoot. Sinds de start in Nederland zijn er inmiddels 2,3 miljoen maaltijden gered van de verspilling. Dit staat gelijk aan het voorkomen van bijna 6 miljoen kilo CO2-uitstoot.


Van 25 naar 3.000 aangesloten partners
Op 22 januari 2018 ging Too Good To Go live met de eerste 25 aangesloten locaties in Amsterdam. Al snel blijkt dat ondernemers uit heel Nederland staan te popelen om hun overgebleven eten aan te bieden via de app. Binnen 4 maanden tijd kan er eten gered worden in de 4 grootste steden van Nederland. Inmiddels heeft de app een landelijke dekking. Met de groei van het aantal partners op de app, groeit ook het aantal geredde maaltijden. Een jaar na de oprichting zijn 200.000 Magic Boxen opgehaald. Op 13 augustus 2019 wordt de magische grens van 1 miljoen aangetikt. Vandaag, twee jaar na de lancering in Nederland, zijn er 2,3 miljoen maaltijden gered. Joost Rietveld, Country Director bij Too Good To Go Nederland, vertelt trots: “Dit hadden we absoluut niet gekund zonder de inzet van onze inmiddels 3.000 partners en 1,3 miljoen gebruikers. Al die Waste Warriors kan ik niet genoeg bedanken voor de beweging die zij op gang brengen. We kijken uit om samen met hen onze impact dit jaar weer verder te vergroten.”


Diversiteit in partners, ophaaltijd en vegetarische opties
De Too Good To Go-app is continu in ontwikkeling. In Nederland zijn er nog altijd veel ondernemers die met pijn in het hart eten weggooien. Dit kan bijvoorbeeld gaan om bakkers, supermarkten en restaurants. Maar er ontstaat ook steeds meer vraag uit andere hoeken. Zo sluiten steeds meer hotels en cateraars zich aan bij de app. Een mooie ontwikkeling die ook zorgt voor meer spreiding in de ophaaltijden. Als je in de app kijkt, kun je nu ook in de ochtend terecht om bijvoorbeeld iets lekkers van een ontbijtbuffet op te halen. Daarnaast is er interesse vanuit zorginstellingen en sluiten steeds meer tankstations zich aan. Ook de app past zich voortdurend aan op de vraag van gebruikers. Sinds kort is bijvoorbeeld de optie toegevoegd om als ondernemer een vegetarische of veganistische Magic Box aan te bieden. Tegelijkertijd kunnen consumenten specifiek in de app zoeken naar een Magic Box zonder dierlijke producten.


Meer bewustwording met Rescue Room
Dit jaar heeft Too Good To Go de ambitie om verder te kijken dan de app. Om de Movement tegen voedselverspilling op gang te brengen, lanceerde de app eerder al een online kennisdatabank over voedselverspilling. Begin deze maand introduceerde Too Good To Go de Rescue Room. Een unieke escape room waar mensen door middel van uitdagende puzzels en spellen zich bewust worden van de impact van voedselverspilling. Deze Rescue Room zal dit jaar door het land gaan reizen om zoveel mogelijk mensen te bereiken. 

Sharonne van Diemen, PR Specialist

E-mail: [email protected]

Telefoon: +31 020 - 2018183 (optie 3)

Too Good To Go

De Ruijterkade 128

1011 AC Amsterdam

Nederland