's Werelds grootste app tegen voedselverspilling, Too Good To Go, succesvol gelanceerd in Amsterdam

2 years ago

Merken als Vlaamsch Broodhuys, STACH en Peperwortel doen al mee met het initiatief.

Een derde van al het voedsel dat wereldwijd wordt geproduceerd, wordt onnodig verspild. En dat dat in Nederland ook een belangrijk thema is, blijkt wel uit het feit dat vorige week de Taskforce Circular Economy in Food bekend is gemaakt en dat minister Schouten 7 miljoen Euro vrijmaakt om dit probleem aan te pakken. Alleen al in Nederland wordt tussen de 1,7 en 2,5 miljoen ton eten weggegooid. De ambitie is uitgesproken om deze hoeveelheid te halveren en Nederland weer koploper te maken in de strijd tegen voedselverspilling. Too Good To Go is met deze ambitie op het juiste moment gelanceerd in Nederland. Sinds januari 2018 bestrijdt Too Good To Go actief voedselverspilling in Amsterdam - de app verbindt consumenten met winkels, restaurants en hotels zodat overtollig voedsel alsnog tegen gereduceerde prijzen verkocht wordt in plaats van weggegooid.

Bewustwording leidt tot snelle groei.
Op 22 januari 2018 is de app gelanceerd in Nederland in Amsterdam met 25 locaties. STACH en De Bakkerswinkel startten beiden direct met twee locaties. Inmiddels is het totaal aantal locaties verdubbeld en kun je bij meer dan 50 locaties eten redden, waaronder bij Vlaamsch Broodhuys, JuiceLab, Mercure Hotel Amsterdam Centrum en Landmarkt. Dagelijks worden nieuwe locaties toegevoegd in de app. Inmiddels zijn er al meer dan 1500 maaltijden gered in Amsterdam en die teller blijft oplopen.

De Too Good To Go-app is gratis te downloaden in de App Store en Google Play Store. In de app bestel je een Magic Box met heerlijk eten van lokale winkels, restaurants, hotels en bakkerijen. De korting op de prijs kan oplopen tot wel 70%. Wat je krijgt, is afhankelijk van wat er overblijft, dus iedere keer weer een verrassing.

Too Good To Go heeft de ambitie om snel uit te breiden naar Rotterdam en Utrecht.