Leeftijdscategorie 16-18 jaar

Pakket voor leeftijdscategorie 16-18 jaar

We hebben oefeningen, artikelen en casussen ontwikkeld waarmee leerlingen van 16-18 jaar op innovatieve, interdisciplinaire en creatieve wijze met voedsel en voedselverspilling aan de slag kunnen gaan. De leerlingen kunnen met deze opdrachten werken aan hun persoonlijke en leercompetenties, zoals de ontwikkeling van ideeën, projectmanagement, samenwerking en probleemoplossing.

De leerlingen hebben alle relevante bronnen over voedselverspilling tot hun beschikking. Zo kunnen ze op creatieve wijze aan de slag met de casussen. De leerlingen leren wat ze kunnen doen om voedselverspilling thuis te verminderen, leren hoe ze het verschil kunnen maken, denken na over de kennis die ze hebben opgedaan en maken een plan voor de toekomst.

Je kunt alle materialen gebruiken of deze naar keuze inzetten.




Voedselketen

Categorie: Waar komt voedsel vandaan?

Duration: 45 minuten

De reis die voedsel aflegt van boer tot bord wordt ook wel de voedselketen genoemd.

Tegenwoordig wordt voedsel over langere afstanden en naar verschillende continenten getransporteerd. Dit betekent dat de eindconsument niet in verbinding staat met de bron en dat de keten steeds langer en gefragmenteerder wordt. Om meer te weten te komen over voedselverspilling en -verlies, moeten we weten waar het voedsel oorspronkelijk vandaan komt. Download de docentengids Bekijk het artikel. 


Download docentengids

Bekijk artikel




De FAQ

Categorie: Wat is voedselverspilling?

Wil je meer weten over voedselverspilling, de Movement en Too Good To Go?

Bekijk hier de antwoorden op de meest gestelde vragen die we van leerlingen ontvangen. Ga naar de FAQ.


Ga naar de FAQ




Poster over voedselverspilling

Categorie: Wat is voedselverspilling?

Duur: 10 minuten

De poster geeft een aantal van de gevolgen die voedselverspilling heeft voor onze samenleving weer en wat je kunt doen om voedselverspilling thuis te verminderen.

Gebruik beeldmateriaal om de les te ondersteunen of de leerlingen te inspireren. 


Download de poster





De voedselverspillingsquiz

Categorie: Wat is voedselverspilling?

Duur: 25 minuten

Ken jij de feiten over voedselverspilling?

Probeer deze quiz en test je kennis.

Een leuke manier om achter de schokkende feiten over voedselverspilling te komen!


Ga naar de quiz





Het wereldwijde voedselverspillingsprobleem

Categorie: Aan de slag met voedselverspilling

Duur: Een paar dagen of een week (afhankelijk van de presentatiemedia)

Klaar voor een uitdaging?

Onze CEO, Mette Lykke, presenteert het voedselverspillingsprobleem en schetst een beeld van wat we van je verwachten.


Download de docentengids

Bekijk de casus




Vier casestudy's:


De verspillinginnovatiecasus

Categorie: Aan de slag met voedselverspilling

Duur: 60-180 minuten

Laat je leerlingen innovatief zijn! Too Good To Go werkt samen met veel bakkerijen, restaurants en supermarkten. We proberen onze samenwerkingen continu uit te breiden en de krachten te bundelen met zoveel mogelijk partners in de strijd tegen voedselverspilling!


Download de docentengids

Bekijk de casus




De jonge doelgroep

Categorie: Aan de slag met voedselverspilling

Duur: 60-180 minuten

Hoe kunnen we jonger publiek bereiken, zoals jouw leerlingen? We zijn benieuwd hoe we voedselverspilling interessant en boeiend kunnen maken voor het jongere publiek. Hoe zorgen we ervoor dat ze zich bekommeren om het probleem?


Download de docentengids

Bekijk de casus




De socialmediacasus

Categorie: Aan de slag met voedselverspilling

Duur: 60-180 minuten

Hoe kan Too Good To Go social media effectiever inzetten in de strijd tegen voedselverspilling? We hebben altijd het gevoel dat we nog meer kunnen doen en we geloven dat social media een cruciale rol kan spelen in de strijd tegen voedselverspilling.


Download docentengids

Bekijk de casus




Het lokale voedselverspillingsprobleem

Categorie: Aan de slag met voedselverspilling

Duur: 60-180 minuten

We horen graag jullie ideeën over hoe we de strijd tegen voedselverspilling in jullie omgeving kunnen stimuleren en uitbreiden. 


Download de docentengids

Bekijk de casus