Restaurants

Voedselverspilling in restaurants

Er zijn verschillende redenen waarom restaurants iedere dag voedsel verspillen, maar gelukkig is er een manier om voedselverspilling terug te dringen. 18.462 restaurants hebben zich al aangesloten bij Too Good To Go om ervoor te zorgen dat nog goed eten op een bord belandt in plaats van in de prullenbak.


"Uit een beoordeling van 114 restaurants in 12 landen bleek dat bijna alle locaties een positief rendement ervaren. Het gemiddelde restaurant bespaart €7 op iedere €1 die wordt geïnvesteerd in het terugdringen van voedselverspilling in de keuken"

(Clowes et al., 2019)


Oorzaken van voedselverspilling

  • Teveel voorbereid eten
  • Overvolle buffetten
  • Onjuiste en te grote porties
  • Het is niet de standaard om klanten hun eigen restjes mee te laten nemen

  • Restjes na voorbereiding (bijv. garnering, schillen) en een gebrek aan hergebruik van ingrediënten
  • Te grote bestellingen, overbevoorrading en een gebrek aan toereikende opslagfaciliteiten



We gaan samen met restaurants de strijd aan tegen voedselverspilling

  • 18.462 Europese restaurants zijn aangesloten bij Too Good To Go om samen met consumenten de strijd tegen voedselverspilling aan te gaan
  • Er werden tot dusver 7.218.885 maaltijden gered
  • Dit staat gelijk aan een besparing van 18.047.000 kilo CO2

*Voor het laatst bijgewerkt in april 2019


De casestudy: Yo! Sushi

Net als veel andere restaurants, streeft Yo! Sushi naar tevreden klanten met genoeg keuze en variatie in de lunch- en dinergerechten. Het kan moeilijk zijn om te voorspellen hoeveel klanten het restaurant bezoeken en hoeveel ze eten. Dit leidt onvermijdelijk tot verspilling van de verse sushi op de ronddraaiende band en hun voorverpakte sushiboxen die kunnen worden afgehaald. In oktober 2016 besloot Yo! Sushi een samenwerking aan te gaan met Too Good To Go om ervoor te zorgen dat de sushi niet verspild werd maar juist werd opgegeten door de klanten. Sindsdien heeft de restaurantketen meer dan 110.000 maaltijden gered. Dit staat gelijk aan een besparing van 275.000 kg CO2.


Ben je ook een ondernemer en wil je aan de slag met Too Good To Go of heb je vragen over voedselverspilling in jouw bedrijf? Neem contact met ons op.