Hotels

Voedselverspilling in hotels

In de Too Good To Go-app vind je zowel grote als kleine hotelketens en onafhankelijke hotels. In hotels blijft er na het ontbijt- of dinerbuffet vaak veel eten over. In al meer dan 1.448 Europese hotels wordt er met Too Good To Go gestreden tegen voedselverspilling en worden dagelijks heerlijke maaltijden gered door onze gebruikers. 


“Uit een beoordeling van 42 hotels in 15 landen bleek dat bijna alle hotels een positief rendement ervaren. Het gemiddelde hotel bespaart €7 op iedere €1 die wordt geïnvesteerd in het terugdringen van voedselverspilling in de keuken.”

Clowes et al., 2018


Oorzaken van voedselverspilling

  • Teveel voorbereid eten
  • Overvolle buffetten
  • Onjuiste en te grote porties
  • Niet gebruikelijk om klanten hun overgebleven eten mee te laten nemen
  • Overgebleven resten na voorbereiding (bijv. garnering, schillen) en een gebrek aan hergebruik van ingrediënten
  • Te grote bestellingen, overbevoorrading en een gebrek aan toereikende opslagfaciliteitenSamen met hotels gaan we de strijd aan tegen voedselverspilling

  • 1.448 Europese hotels hebben zich aangesloten bij Too Good To Go om samen met consumenten de strijd tegen voedselverspilling aan te gaan

  • Tot nu toe zijn er 1.074.079 maaltijden gered
  • Dit staat gelijk aan een besparing van 2.685.198 kilo CO2


De casestudy: Accor Group

Hotels lopen continu tegen uitdagingen aan in het voorspellen van de vaak onregelmatige vraag. Dit kan leiden tot enorme hoeveelheden voedselverspilling, omdat keukens teveel eten voorbereiden en buffetten overdadig zijn gevuld. Via de Too Good To Go-app krijgen deze overgebleven maaltijden een nieuwe bestemming en kan er zelfs nog omzet worden behaald bij nieuwe potentiële klanten. Toen Accor hotels besloot om te streven naar 30% minder voedselverspilling, besloten ze samen te werken met Too Good To Go in 500 hotels in België, Frankrijk, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Nederland, Duitsland en Zwitserland. Klanten kunnen sinds 2016 overgebleven maaltijden ophalen tegen het einde van de buffetten. Zo heeft Accor hotels al ruim 160.000 maaltijden op een bord laten belanden en daarmee een uitstoot van 400.000 kilo CO2 weten te voorkomen!

Ben je ook een ondernemer en wil je aan de slag met Too Good To Go of heb je vragen over voedselverspilling in jouw bedrijf? Neem contact met ons op!