We hebben een missie: wereldwijd een einde maken aan voedselverspilling.

2 years ago

Klinkt dat ambitieus? Goed. Want dat is wat we zijn. Ambitieus over onze visie van het creëren van een wereld waarin geproduceerd voedsel ook voedsel is dat gegeten wordt. Het is precies die visie en die ambitie waarmee Mette Lykke in het najaar van 2016 aan boord kwam toen ze besloot te investeren in Too Good To Go. Mette Lykke kwam uit een rol als CEO van Endomondo - een sportapp met miljoenen gebruikers over de hele wereld. Sinds 2016 is Mette CEO van Too Good To Go. Leer haar hier kennen.


"Je kunt een succes worden als je een echt probleem oplost"

Ik kom uit een onafhankelijk gezin, maar ik was niet van plan ondernemer te worden. Nu kan ik me niet meer voorstellen dat ik in een ander bedrijf werk. Dingen gebeuren snel, en dat is leuk - maar er is veel meer concurrentie, dus je moet echt doen dat nog niet eerder is gedaan. Of doe het veel beter. Je moet vanaf het begin in je project geloven. Je kunt een succes worden als je een echt probleem oplost. En dat doen we hier.


Technologisch gezien is het nu veel eenvoudiger dan 10 jaar geleden om digitale ideeën te realiseren en als je de barrières doorbreekt, kan het nu heel snel gebeuren. Er is geen speciale moed voor nodig om een ​​ondernemer te zijn, maar ik hou wel van een uitdaging.


"We kunnen wereldwijd voedselverspilling beïnvloeden"

Twee weken na het horen van Too Good To Go, heb ik erin geïnvesteerd en na een paar maanden werd ik gevraagd om me fulltime aan te sluiten. Ik zei ja tegen de rol van CEO omdat ik vind dat het een geweldig doel is, en omdat ik de dynamiek van de opstartfase leuk vind. Velen hebben de neiging om alleen chaos te zien, maar ik vind het leuk als 30 dingen tegelijkertijd gebeuren. Orde scheppen in de chaos en dingen vooruit laten gaan. Het avontuur en het onderbuikgevoel van 'wat dit kan worden', dat is iets heel bijzonders.


Het is geweldig om deel te hebben uitgemaakt van zoiets als Endomondo, dat een succes werd en dat een verschil maakte in de levens van mensen. Het is geen toeval dat ik met iets werk dat wéér een probleem oplost. Als ik het grootste deel van mijn tijd aan iets moet besteden, wil ik dat besteden aan iets dat er toe doet. Het moet iets toevoegen aan het grotere geheel. Met Too Good To Go hebben we inmiddels meer dan drie miljoen maaltijden gered die niet in de prullenbak zijn beland. Zo willen we vele tonnen vervuiling voorkomen. En we zijn pas net begonnen. Als we zo doorgaan, kunnen we over een paar jaar wereldwijd voedselverspilling beïnvloeden. Dat is motiverend!

Marieke Graat
Head of Marketing

Download de app

Houd je van lekker eten, ben je nieuwsgierig en zet je je graag in tegen voedselverspilling? Download de app en doe mee!

App Store
Google Play