The Netherlandschevron-down_icon
  • Austria
  • Belgium
    • Flemish
    • French
  • Canada
    • English
    • French
  • Denmark
  • France
  • Germany
  • Ireland
  • Italy
  • Norway
  • Poland
  • Portugal
  • Spain
  • Sweden
  • Switzerland
    • German
    • French
    • Italian
  • The Netherlands
  • United Kingdom
  • United States

3 manieren om watermeloenschil te eten

Dat de binnenkant van een watermeloen lekker is, hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. Maar dat de buitenkant ook heel lekker en zelfs gezond voor je is, komt misschien als een verrassing. Wanneer je het groene buitenste laagje verwijdert, hou je nog een dikkere witte laag over. Deze schil bevat citrulline, een aminozuur dat je aderen ontspant en verbreedt en dus indirect een gunstig effect heeft op je bloeddruk.

Je kan gewoon meteen je tanden erin zetten en er voor gaan, maar je kan het ook in een gerecht verwerken. Denk bijvoorbeeld aan...


  1. Watermeloenschil in salades

Julienne gesneden watermeloenschil voegt net dat beetje extra toe aan je salade. Snijd de schil in lange dunne reepjes en gooi het bijvoorbeeld door een koolsalade, fruitsalade of watermeloensalade met feta!

Pro tip: wist je dat de pitten van de watermeloen ook heel lekker zijn in een salade? Dat is weer eens wat anders dan zonnebloempitten.

  • Verwarm de oven voor op 190 graden

  • Gooi de gewassen en gedroogde watermeloenpitten in olijfolie en bestrooi met zout

  • Leg ze op een bakplaat en rooster 15-20 minuten

  • Koel op keukenpapier en geniet bij soepen, salades of gewoon als tussendoortje


2. Watermeloenschil wokken

Wokgerechten, curries etc. Watermeloenschil kan eigenlijk overal bij. Het kan meteen de pan in maar voor een lekkere zachte structuur kook je het eerst 25 minuten in een pan met water.


3. Watermeloenschil inmaken

Fermenteren, inmaken, wecken. In deze blog laten we zien hoe het moet. Maar er is nog een hele lekkere, simpele en snellere manier om watermeloenschil in zuur te maken: gebruik overgebleven augurkensap!

  • Eet de augurken uit een pot met augurken

  • Stop de watermeloenschil in een pot met augurkensap

  • Laat een nacht in de koelkast staan.

  • Voilà: watermeloenschil in zuur!


Zo geef je het sap van de augurken ook nog een tweede bestemming!

Wil je meer van dit? Volg ons dan ook op Instagram.

Trek naar meer?