Wat gebeurt er nu met de voorraad van horeca leveranciers?

Celine Poulussen

6 months ago


De horeca is gesloten en zit met de handen in het haar. Horeca ondernemers bedenken de meest creatieve concepten om in deze periode het hoofd boven water te houden. Maar niet alleen horeca ondernemingen komen in de problemen. De producenten die normaal gesproken leveren aan deze ondernemingen kunnen de voorraad ook niet kwijt. Deze leveranciers lopen daardoor niet alleen inkomsten mis, maar de onverkochte producten dreigen over de datum te gaan en in de prullenbak te belanden. Dat kunnen we niet laten gebeuren!

Als Too Good To Go dragen we ons steentje bij. We zijn er namelijk om álle ondernemers te helpen met het bestrijden van voedselverspilling. Óók producenten.


Hoe zorgen we ervoor dat de producten van de producent toch bij de consument terecht komen?


Een uitdaging als deze vraagt om creatieve oplossingen. De horeca, en dus de verkooppunten van de producenten, zijn gesloten. Een deel van de producten kan naar instanties zoals de voedselbank. Mits deze geschikt zijn voor donatie en het voor de leverancier financieel haalbaar is om deze voorraad te doneren. Voor een deel van de producten moet dus een andere oplossing gezocht worden en daarom dachten we na over een toegankelijk verkooppunt.


Vermaat & Too Good To Go slaan de handen ineen


Op 5 november 2020 zijn we samen met Vermaat en verschillende horeca leveranciers een bijzondere pilot gestart. We koppelen onze app gebruikers aan overgebleven producten van deze leveranciers. De producten zijn op te halen bij verschillende locaties van Vermaat.


“Onze producenten hebben heel veel voedseloverschotten, Too Good To Go heeft een geweldige app die consumenten aan ons bindt en wij hebben heel veel gesloten locaties én mensen op de bank. De perfecte samenwerking om voedsel te redden!”

Pauline Rosenberg – Duurzaamheidsadviseur Vermaat


Van pizza’s van Van Tol en Sinterklaas chocolade van Verkade tot vegetarische bitterballen en kroketten van GRO. Al deze heerlijke producten krijgen een plek op de Too Good To Go app en worden verkocht aan de consument die ze vervolgens bij één van de zeven Vermaat ophaalpunten kan ophalen. Bij deze creatief opgezette ophaalpunten ontvangen ze de Magic Box van de enthousiaste medewerkers van Vermaat.


Inmiddels hebben al meer dan 4.000 Too Good To Go gebruikers de producten van 18 verschillende producenten van de prullenbak gered. Maar omdat we weten dat er nog veel voorraden blijven liggen willen we het hier natuurlijk niet bij laten.

Samen met Vermaat hebben we de ambitie om zoveel mogelijk eten te redden en zoveel mogelijk leveranciers te helpen. Ben jij een producent en zit je met overschotten en/of wil je meer informatie? Vul dan het contactformulier in op onze website. We nemen zo snel mogelijk contact met je op en zoeken samen naar een goede bestemming voor jouw producten.


MEER INFORMATIE


Lees hier hoe we andere producenten geholpen hebben:


“Wij als Koninklijke Verkade zijn heel blij dat we kunnen samenwerken met Too Good To Go om voedselverspilling tegen te gaan en onze producten alsnog aan consumenten aan te bieden via de locaties van Vermaat.”

Jesper van Ravestijn - National Account Manager Out of Home Koninklijke Verkade


“Vanwege de sluiting van de horeca heeft Koppert Cress nog steeds veel producten over. Door het initiatief van Too Good To Go hoeven wij minder weg te gooien en kunnen wij food liefhebbers kennis laten maken met onze cressen.”

Job Struijk - Account Manager Wholesale Koppert Cress


“De samenwerking tussen Too Good To Go en Vermaat is ideaal, via dit initiatief wordt het namelijk mogelijk gemaakt om verspillingsgevoelige-producten aan te bieden bij locaties met hoge omloopsnelheid, zoals Food Café Ten in Amsterdam. Door het centrale afhaalpunt wat hier gecreëerd is, is het voor consumenten gemakkelijker om producten te redden en maakt het voor ons - als bedrijf - interessanter om deze producten hier aan te bieden. Win-win-win situatie dus!”

Jens de Visser - Food Marketeer & Product Development Van Tol Convenience Food 

Celine Poulussen