Waarom vinden consumenten Too Good To Go zo belangrijk?

9 months ago

Wij spraken met Eva over Too Good To Go. Eva deelt haar enthousiasme via haar eigen Too Good To Go fan-account. We hebben een aantal vragen gesteld over voedselverspilling en over Too Good To Go. 


Instagram fan interview


Wie ben je?

Mijn naam is Eva en ik woon in Amsterdam waar heel veel eten te redden valt. Ik woon samen met een Griekse man die altijd honger heeft, een puberdochter en een kleuter. Ook heb ik een poes die vaak mee smult van al het geredde eten. Het eten uit de pakketten komt bij ons gelukkig dus altijd op. 

Ik werk sinds kort als gastvrouw in een verzorgingshuis, waar helaas veel eten moet worden weggegooid. Ik ben nog aan het nadenken wat een goede oplossing is voor dit probleem. 


Hoe ben je op Too Good To Go gekomen?

Ik ben Too Good To Go tegengekomen op een forum.


Wat spreekt jou het meest aan aan Too Good To Go?

Als het eerste het verrassingselement. Elke keer als ik een pakket ophaal, voelt het echt alsof ik een kerstpakketje krijg. Ten tweede, vind ik het leuk dat we dingen eten die we anders nooit zouden kopen en dat ik daardoor op nieuwe recepten kom. Zo had ik laatst een heel lekker gekruid visje gegeten wat ik zelf nooit zou hebben gekocht. Als laatste, vind ik het natuurlijk heel fijn dat het eten niet wordt weggegooid


Waarom ben je een actieve Waste Warrior geworden?

Toen ik zelf begon met het gebruiken van Too Good To Go, was ik erg nieuwsgierig naar wat er in de Magic Box kon zitten. Ik kon bijna geen voorbeelden vinden en dacht dat er ook wel andere mensen benieuwd naar waren. Toen ik vrienden vertelde over Too Good To Go vonden ze het leuk om hier voorbeelden van te zien. Ik begon pakketjes uit Amsterdam op Instagram te posten en al snel kreeg ik foto’s toegestuurd van gered eten vanuit het hele land. 

Ook krijg ik veel vragen van mijn volgers. Bijvoorbeeld hoe ze zelf naar bedrijven kunnen gaan om ze te vragen om zich aan te sluiten bij Too Good To Go. 

Het gevoel dat ik zelf ook actief bijdraag aan de strijd tegen voedselverspilling, geeft een goed gevoel. Ik heb al veel mensen geïnspireerd om ook Waste Warrior te worden. 


Vind jij dat elke ondernemer gebruik moet maken van Too Good To Go en waarom?

Gelukkig zie ik al positieve veranderingen op de hoeveelheid verspilling. Ik vind het superfijn dat er bewuster wordt nagedacht over voedselverspilling.

Voor mij als gebruiker zitten er veel voordelen aan Too Good To Go. Ik lever een positieve bijdrage aan het verminderen van voedselverspilling, ik kook met verrassende producten voor een gereduceerde prijs. Ik hoop dat we ooit op een punt komen in de toekomst dat er niets meer verspild hoeft te worden, in de hele keten. 

Ik raad iedereen aan om eens een Magic Box te halen. Zelfs als je bang bent dat je dingen niet lust of andere dieetwensen hebt. Het is ook erg leuk om uit delen wat je zelf niet kan of wilt hebben. Het eten belandt daarmee niet in de prullenbak en er is altijd wel iemand die je er blij mee kan maken. 

Alles beter dan weggooien toch?

Eva - fan van Too Good To Go & actieve waste warrior

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Is Too Good To Go iets voor jou als ondernemer?

Too Good To Go heeft al meer dan 1 miljoen geregistreerde gebruikers in Nederland die graag een betere wereld willen zien. Een wereld met minder voedselverspilling. Wil jij als ondernemer ook je steentje bijdragen om minder te verspillen en extra inkomsten verdienen op eten dat je anders weg zou gooien? Doe ook mee!  

MEER INFORMATIE Pepijn Cohen
Intern Marketing

Download de app

Houd je van lekker eten, ben je nieuwsgierig en zet je je graag in tegen voedselverspilling? Download de app en doe mee!

App Store
Google Play