The Netherlandschevron-down_icon
  • Austria
  • Belgium
    • Flemish
    • French
  • Canada
    • English
    • French
  • Denmark
  • France
  • Germany
  • Ireland
  • Italy
  • Norway
  • Poland
  • Portugal
  • Spain
  • Sweden
  • Switzerland
    • German
    • French
    • Italian
  • The Netherlands
  • United Kingdom
  • United States

Van (zoete) aardappelschillen naar chips

Wat doe jij met zoete aardappelschillen? šŸ„” Gooi ze vooral niet weg. Je kan er met dit simpele recept namelijk zoete aardappelchips van maken! Dat schilt weer afval...ā£
ā£

Dit heb je nodig: 

  • Zoete aardappel(schillen)
  • Olijfolie
  • Zout 
  • Eventueel peper, paprikapoeder of knoflookpoeder 


Aan de slag: 

  • Was de aardappel goed voor je 'm schilt!ā£
  • Leg de schillen vervolgens 20 min te drogen op een theedoek of keukenpapierā£
  • Gooi de schillen in een grote bak en voeg een flinke scheut olijfolie toeā£
  • Voeg naar smaak zout, peper, knoflookpoeder of paprikapoeder toe en hussel het geheel doorelkaarā£
  • Spreid de schillen op een bakplaat met bakpapierā£
  • Bak ze 15 tot 20 minuten in een hete oven (200 Ā°C) goudbruin en knapperigā£


En... aanvallen! Het lijkt iets kleins maar ook met kleine dingen maak je een verschil!šŸ˜‰ā£


Wil je meer van dit? Volg ons dan ook op Instagram

Trek naar meer?