Van (restjes) pasta naar Mac and Cheese

a month ago

Neem je ook altijd voor de zekerheid pasta mee uit de supermarkt? Om vervolgens thuis nog 3 verschillende soorten pasta te vinden? Ja, wij ook. We hebben een overheerlijke bestemming gevonden voor al deze restjes. Maak hier een hele simpele en snelle versie van mac and cheese van. Je kan verschillende soorten pasta door elkaar gebruiken en ook meteen het halve pakje geraspte kaas uit de koelkast opmaken.

Dit heb je nodig:

  • Al je restjes pasta. Breek penne en spaghetti bijvoorbeeld in kleinere stukjes. Voor het recept gaan we uit van 70 gram pasta.
  • 60 ml melk
  • 120 ml water
  • 40 gr geraspte kaas
  • Knoflookpoeder, peper en zout naar smaak

Aan de slag:

  1. Kook de pasta in een pannetje
  2. Wanneer de pasta al dente is giet je het af
  3. Doe de melk in een steelpannetje en voeg de pasta en kaas toe
  4. Verwarm het geheel tot de melk is opgenomen en de kaas is gesmolten
  5. Voeg kruiden naar smaak toe.

Geniet van een heerlijke portie mac and cheese (en de ruimte in je keukenkastje).

Wil je meer van dit? Volg ons dan ook op Instagram

Celine Poulussen

Download de app

Houd je van lekker eten, ben je nieuwsgierig en zet je je graag in tegen voedselverspilling? Download de app en doe mee!

App Store
Google Play