Van (half zakje) nootjes naar notenrotsjes

6 months ago

Ken je dat halve zakje nootjes dat je nog steeds ergens in de kast hebt liggen omdat je dat ooit over had van dat ene gerecht? Die kun je natuurlijk gewoon als snack opeten, maar je kan ook net een stapje verder gaan… maak er notenrotsjes van! Pindarotsjes dus, maar dan net iets anders.

Dit heb je nodig:

  • Chocolade - het maakt niet uit welke chocolade je gebruikt. Als je in een gekke bui bent kun je het zelfs eens met witte chocolade maken!
  • Noten - het maakt ook niet uit welke noten je gebruikt, zelfs gezouten nootjes zijn heerlijk in combinatie met chocola.

Aan de slag:

  1. Breek de chocolade in stukken en smelt het in een pannetje of magnetron.
  2. Voeg de pinda’s toe aan de gesmolten chocola en hussel alles goed door elkaar.
  3. Zet het mengsel 20 minuten in de koelkast zodat de substantie iets harder wordt.
  4. Bekleed een bord met bakpapier en schep hier met twee lepels kleine rotsjes van het mengsel op.
  5. Zet het geheel 1,5 uur in de koelkast en voila, de snack is klaar!

Wil je meer van dit? Volg ons dan ook op Instagram

Celine Poulussen

Download de app

Houd je van lekker eten, ben je nieuwsgierig en zet je je graag in tegen voedselverspilling? Download de app en doe mee!

App Store
Google Play