Van (restjes) bloem naar apple crumble

4 months ago

Je duikt je voorraadkastjes in en komt achterin allerlei kleine restjes bloem tegen. Voor al die keren dat je dacht geen bloem meer in huis te hebben vind je een ander aangebroken zakje. Nu is het tijd om al die kleine restjes bij elkaar te schrapen. Wist je dat je no time een overheerlijke apple crumble op tafel kan zetten? Dit simpele recept leent zich perfect om ook die laatste zachte appels op de fruitschaal van de prullenbak te redden. 

Dit heb je nodig: 

  • 100 gram bloem 
  • 75 gram boter 
  • 100 gram suiker 
  • snufje zout 
  • 1 á 2 appels 

Aan de slag:

  1. Doe de 100 gram bloem, 75 gram boter, 100 gram suiker en een snufje zout in een kom.⁣⁣
  2. Meng met je handen totdat er kruimels ontstaan. Dat gaat vanzelf!⁣⁣
  3. Snij de appels in kleine blokjes. Tip: je hoeft de appels niet te schillen. In de schil zit veel smaak en het is natuurlijk zonde om weg te gooien!⁣⁣
  4. Breng de appelblokjes op smaak met een beetje suiker en kaneel.⁣⁣
  5. Doe de appelblokjes in een ovenbestendig kommetje en bestrooi ze met de kruimels.⁣⁣
  6. Zet de oven op 200 graden en bak de apple crumble in 25 minuten goudbruin.⁣⁣

Geniet van deze heerlijke apple crumble!


Wil je meer van dit? Volg ons dan ook op Instagram

Celine Poulussen

Download de app

Houd je van lekker eten, ben je nieuwsgierig en zet je je graag in tegen voedselverspilling? Download de app en doe mee!

App Store
Google Play