The Netherlandschevron-down_icon
  • Austria
  • Belgium
    • Flemish
    • French
  • Canada
    • English
    • French
  • Denmark
  • France
  • Germany
  • Ireland
  • Italy
  • Norway
  • Poland
  • Portugal
  • Spain
  • Sweden
  • Switzerland
    • German
    • French
    • Italian
  • The Netherlands
  • United Kingdom
  • United States

Van (zachte) appel naar appelchips

Zeg ons alsjeblieft dat wij niet de enige zijn die soms niet kunnen stoppen met snacken. Creatief als we zijn hebben we iets bedacht wat misschien nĆ©t iets gezonder is dan aardappelchips en minstens net zo lekker... appelchips! Een simpel, snel en ideaal recept om ook de laatste verrimpelde appels op de fruitschaal voor te gebruiken. šŸ
ā£

Dit heb je nodig: 

  • Appel(s)
  • Kaneel 
  • Suiker 


Aan de slag: 

  • Snijd de appels in dunne schijfjes 
  • Leg de schijfjes op een met bakpapier bekleedde ovenschaal 
  • Bestrooi de appelschijfjes met kaneel en (een heel klein beetje) suikerā£
  • Stop in het geheel in de oven op 100 graden tot de schijfjes goudbruin zijnā£
  • Laat het geheel afkoelen en... aanvallen maar! ā£


Tip: In de oven kan het 2 uur duren voor de schijfjes goudbruin zijn. Het is dus het beste is om  meteen een grote batch te maken. In de airfryer gaat het een stuk sneller en duur het maar 8 minuten voor de schijfjes goudbruin zijn. Een nadeel is wel dat in de airfryer een stuk minder schijfjes tegelijk passen. Het beste is namelijk om ze niet te stapelen.

Wil je meer van dit? Volg ons dan ook op Instagram

Trek naar meer?