7 supertosti recepten met restjes

10 months ago


  1. Tosti met gegrilde groenten & geitenkaas

Ben je ook zo dol op geitenkaas? Dan is deze creatie voor jou. Gebruik een mix van alle groenten die je in de koelkast kan vinden. Denk bijvoorbeeld aan courgette, aubergine en paprika. Gril de groenten in het tosti-ijzer. Gooi de gegrilde groenten op de tosti samen met stukjes geitenkaas. Voeg eventueel nog een beetje verse basilicum toe.


2. Tosti spinazie, kaas & pesto

Om een of andere reden is spinazie vaak te koop in immens grote zakken. Grote kans dat je wel eens iets overhoudt dus! Beleg het brood met kaas, verse spinazie en nog een laagje kaas. Wil je nog meer smaak? Voeg dan ook een beetje pesto toe.


3. Pizza tosti van tortilla’s

Grote kans dat je ook wel eens tortilla’s overhoudt. Deze kun je makkelijk invriezen maar je kan ze ook gebruiken voor een tosti! Schaaf kaas in dunne plakjes en voeg alle restjes groenten toe die in de koelkast te vinden zijn. Voeg eventueel een beetje tomatensaus toe. Stop het geheel tussen twee tortilla’s en bak deze in de pan.


4. Tosti met banaan en appelstroop

We kennen allemaal wel de tosti met nutella en banaan. Maar je kan met rijpe bananen ook een andere tosti maken. Besmeer twee sneetjes brood met appelstroop en beleg deze met banaan en kaas. Net een pannenkoek!


5. 3 kazen tosti

Wat doe je met je laatste restjes kaas? Gooi ze op een tosti! Besmeer de sneetjes brood aan een kant met bijvoorbeeld gormas of een andere soort kaas. Verdeel over de helft van de besmeerde sneetjes mozzarella en Parmezaanse kaas.


6. Tosti met appel kaneel

Beleg 1 boterham met schijfjes appel. Strooi een klein beetje kaneel over de appeltjes. Als je het lekker vindt kun je er ook nog wat suiker overheen strooien om het geheel te karameliseren.


7. Tosti met champignons

Gril champignons en courgette in het tosti-ijzer. Besmeer de sneetjes brood met roomkaas. Wees vooral niet te zuinig! Beleg de tosti met de gegrilde champignons, courgette en bestrooi deze met zout, peper en eventueel gedroogde tijm. Voeg eventueel ook nog rucola toe. Hoppa! Je hebt in een keer het laatste beetje kruidenkaas de laatste verdwaalde champignons, de halve courgette en het halve zakje rucola gered dat achter in de koelkast lag! 

Celine Poulussen

Download de app

Houd je van lekker eten, ben je nieuwsgierig en zet je je graag in tegen voedselverspilling? Download de app en doe mee!

App Store
Google Play