Een meer, uitzicht op een berg en heel veel eten - Reisgids Zürich

Sara Osmani

a year ago

Als je naar Zwitserland gaat, zul je hoogstwaarschijnlijk in Zürich aankomen. De stad heeft de grootste luchthaven en het grootste treinstation van het land. Het is de financiële hotspot van Zwitserland en veel grote Zwitserse bedrijven en banken hebben hier hun hoofdkantoor. Maar dat is niet alles wat Zürich te bieden heeft: je vindt er geweldige bars en restaurants, winkelmogelijkheden, cultureel aanbod, een prachtige meer met uitzicht op de Alpen en nog veel meer.

Wanneer mensen Zürich horen, denken ze misschien dat de stad te duur voor hen is. Maar maak je geen zorgen. We laten je zien hoe je deze prachtige stad kunt verkennen, geld kunt besparen en iets kunt doen voor het milieu.


Vervoer

We vroegen lokale Waste Warriors om hun aanbevelingen. Eén ding zegt bijna iedereen: loop of haal een fiets, e-bike of scooter om je te verplaatsen. Hoewel het openbaar vervoer handig en betrouwbaar is, is het gewoon leuker en duurzamer om je op twee (elektronische) wielen (of op eigen benen) te verplaatsen. Neem de trein naar het centrale station en begin te lopen of kijk rond voor opties voor fietsen of scooters. Je vindt ze overal om je heen.

Als het te warm is en je dorst krijgt: overal zijn er drinkfonteinen. Neem een slokje van het ijskoude schone water of vul je eigen flesje.


Als allereerst: shoppen

Wanneer je aankomt op het Hauptbahnhof, het centrale station, ben je in het centrum van de stad. Slenter door de Bahnhofstrasse om te winkelen. Deze straat is een van de duurste winkelstraten van de wereld door de hoge huurprijzen. Maar maak je geen zorgen, we weten waar het smakelijke betaalbare eten is. Als je te hongerig bent om te gaan lopen, open dan gewoon de Too Good To Go op je telefoon en check Hitzberger of Yooji's in het centrale station. Aan het begin van de Bahnhofstrasse serveert Rice up! je de beste rijstbowls. Deze locatie ligt vlak bij het Pestalozzi-plein. In het midden zie je een standbeeld van Mr. Pestalozzi, een pionier in het onderwijs. Hij wilde dat alle kinderen een opleiding zouden krijgen, ongeacht of ze rijk of arm waren, jongens of meisjes. Terwijl je de Bahnhofstrasse blijft volgen, neem je een kleine omweg naar de Honold Confiserie, een van de oorspronkelijke patisserieën van Zürich.


Wie houdt er niet van een mooi uitzicht

Direct na Honold ga je naar de Lindenhof, een van de oudste pleinen van de stad. De geschiedenis gaat terug naar de Keltische nederzetting. Het uitzicht op deze heuvel is mooi. Nu terug naar de Bahnhofstrasse! Loop tot het einde en je komt bij Bürkliplatz. Dit is waar alle cruiseschepen op het meer stoppen. Het uitzicht is adembenemend: de schepen, de bomen, het meer en -als je geluk hebt met het weer- de Alpen op de achtergrond. Maak een wandeling en geniet ervan. Wanneer je de brug oversteekt, kom je bij het operagebouw met het grote plein ervoor. Ga op een van de stoelen zitten, geniet van wat eten dat je hebt gered en neem een pauze.

Als je nog steeds niet genoeg hebt van mooie uitzichten, ga dan naar de Grossmünster. Een van de twee torens is open voor bezoekers. Je betaalt 5 frank en krijgt een geweldig uitzicht over de stad. Je ziet de rivier de Limmat, het meer, het operahuis en nog veel meer.


Blijf hongerig naar meer

Hierna ben je misschien wel toe aan nog een pauze: wat dacht je van een wandeling door de beroemde Niederdörfli? Het is een van de oudste delen van de stad met zijn smalle straatjes en kleine winkeltjes. Bij SO Pizza kun je wat lekkere pizzapunten redden tijdens lunchtijd of in de avond. Als je liever iets zoets (en moois) eet, ga dan naar Cupcake Affair.

En nu is het tijd voor een drankje. Steek de rivier weer over en ga terug naar de Bahnhofstrasse. Als je blijft lopen, kom je dichter bij de bruisende Langstrasse. Dit is dé plek voor een drankje en een feestje. Het is totaal anders dan de gepolijste Bahnhofstrasse die je zojuist verkend hebt. Er hangt hier een alternatieve sfeer. En er valt veel te ontdekken, zoals bijvoorbeeld een van de nieuwe locaties van HILTL. Dit is ook een favoriet van de lokale Too Good To Go gebruikers. Daar kan je lekker eten redden van het beroemde vegetarische buffet. Leuk weetje: HILTL beweert het oudste en eerste vegetarische restaurant ter wereld te zijn.


Blijf eten redden

Het meest voorkomende antwoord dat we kregen in onze enquête toen we lokale Waste Warriors om tips vroegen over het verkennen van Zürich was: TOO GOOD TO GO! We zijn het er volledig mee eens: open de kaart op de Too Good To Go-app en probeer iets nieuws uit. Je zult genieten van lekker eten, ontdekken waar de lokale bevolking eet en terwijl je dat doet, doe je ook nog eens iets goeds voor het milieu.

Sara Osmani

PR Manager