Historische monumenten en gebakjes op het strand - Reisgids Valencia

a year ago

Er is altijd een excuus om naar Valencia te reizen, vooral in de zomer. Misschien is het vanwege het Mediterraanse heldere water, de gastronomie, de cultuur of alle verschillende activiteiten die je in de stad kunt doen. Wat je ook leuk vindt, we willen je laten zien dat het mogelijk is om ten volle van Valencia te genieten terwijl je voedselverspilling tegengaat en duurzaam bezig bent!

Laten we beginnen met het historische gebied rondom het beroemde Plaza de la Virgen plein: een van de belangrijkste plekken in de stad. Hier vind je drie van de meest symbolische gebouwen in Valencia: de kathedraal Santa María, de Basílica de la Virgen de Los Desamparados en het paleis Generalidad. Als je zuidwaarts door de straat Miguelete loopt, vind je de kathedraal. Bezoek de top van het gebouw om de meest fantastische uitzichten over de stad te hebben. En als je eenmaal bij La Plaza de la Reina bent, red dan een maaltijd bij een van de locaties in de buurt. Voor maaltijden ga je naar La Auténtica en voor zoetigheden, brood en gebak zit je goed bij La Central. 

Andere plaatsen die een must zijn om te bezoeken zijn de Lonja de la Seda en de centrale markt van Valencia met haar verscheidenheid aan producten. Hiernaast bevinden zich de indrukwekkende Quart torens. Geniet tijdens lunchtijd van een geredde maaltijd van Tasting Tales naast de oude rivierbedding van de rivier de Turia. Ook Plaza del Ayuntamiento is een geweldige plek om te bezoeken en even pauze te houden met een zoete traktatie van Mimondi of Fornelino.

Vergeet het strand niet! Malva-rosa, el Saler en Pinedo zijn slechts enkele van de geweldige stranden die je kunt vinden in de buurt van Valencia en in de stad zelf. En er zijn genoeg winkels waar je eten kunt redden voordat je het strand op gaat. Maaltijden van La Hacienda en broodjes van Be-Penya Roja zijn goede keuzes.

Help de Middellandse Zee! Denk eraan om plastic voor eenmalig gebruik zoveel mogelijk te vermijden en je ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Valencia en haar omgeving zijn verder zeer goed te bereiken met treinen, bussen, carpoolingsplatforms en huurfietsen. Bovendien is natuurpark La Albufera slechts een paar kilometer verderop. Dit is de beste plaats om het "ecotoerisme" uit te oefenen.

We gaven je de populairste suggesties van onze gebruikers, maar er waren zoveel geweldige suggesties dat we het niet kunnen laten om je er nog een paar te geven:

  • Red salades en zelfs paella's van ¡Que te como!
  • Voor kleine hartige snacks red je een Magic Box bij Poppyns Café


Carmen Huidobro
Movement

Download de app

Houd je van lekker eten, ben je nieuwsgierig en zet je je graag in tegen voedselverspilling? Download de app en doe mee!

App Store
Google Play