Op de baan van de Olympische Winterspelen van 2006 - Reisgids Turijn

a year ago

Reisgids Turijn

Turijn, de voormalige hoofdstad van Italië, is een stad met een duizendjarige geschiedenis en is een van de belangrijkste artistieke, culturele en wetenschappelijke centra van het land. Het kreeg internationale bekendheid in 2006, toen het gastheer was van de Olympische Winterspelen en vele Made in Italy-producten (zoals gianduja-chocolade) over de hele wereld bracht.

Het station Porta Nuova is het centrale station van de stad. Buiten het station vind je Corso Vittorio Emanuele II. Dit is de 4,2 km lange hoofdstraat van de stad die door het hele historische centrum van de stad loopt. Het oudste deel van de straat wordt gekenmerkt door twee rijen arcades met winkels, bars en Gaudenti 1971. Dit is een patisserie die je zal verrassen met zoete en hartige creaties die op de lijn balanceren tussen traditie en innovatie.

De Mole Antonelliana is het symbool van Turijn. Het metselwerk is ontworpen door de beroemde architect Alessandro Antonelli. Met zijn 167,5 meter hoogte was het het hoogste monumentale metselwerkgebouw ter wereld van 1889 tot 1908. Sinds 2000 huisvest de Mole het nationale cinemamuseum. Niet ver hiervandaan, naast de Via Montebello, bevindt zich de Via Po. Hier kun je in een zijstraatje rijke collecties schilderijen van kunstenaars uit de 15e tot 18e eeuw bewonderen. Geniet na deze duik in het verleden van panaceabrood, pizza's en focacci zoals ze werden bereid tot de jaren 1950: met 100% zuurdesem.

Als je in Turijn bent, mag je het Egyptisch Museum zeker niet missen. Het bevindt zich in het hart van de stad en wordt gezien als een van de mooiste en meest gewaardeerde musea ter wereld. Het museum is volledig gewijd aan de Egyptische kunst en bevat tombes, papyrus, beelden en sarcofagen uit het oude Egypte. In ditzelfde gebied met een rijke geschiedenis vind je ook het beroemde monument van Emanuele Filiberto van Savoye ("het bronzen paard" zoals het door de Turijners wordt genoemd), het Museum van het Risorgimento, de Bibliotheek van de Academie van Wetenschappen en El Pan D 'na Volta. In dit restaurant worden alle producten bereid zonder toevoegingen en zijn dan ook 100% natuurlijk. Bereid "zoals in het verleden".

Borgo San Paolo is een wijk gelegen op het westelijke platteland van Turijn. De Fergat-tuin en de San Paolo-tuin brengen een stukje groen naar een gebied dat in het verleden vooral industrieel was. In de jaren negentig werd de wijk verrijkt met hedendaagse kunstconstructies. Er is hier van alles te bezichtigen zoals de Parochie San Bernardino en de Sandretto Re Rebaudengo Foundation. Dit is een organisatie die jonge kunstenaars ondersteunt bij het promoten van hun werken. De bakkerij La Delisiosa toont dezelfde toewijding en passie in de culinaire creatie van ambachtelijke gebakken goederen. Proef het zelf!

Er zijn nog ontelbaar veel andere Too Good To Go locaties die je niet mag missen!

Open de app, selecteer je locatie en ontdek welke locaties zich allemaal bij jou in de buurt bevinden.

Nora Di Cesare
Team Marketing

Download de app

Houd je van lekker eten, ben je nieuwsgierig en zet je je graag in tegen voedselverspilling? Download de app en doe mee!

App Store
Google Play