Genieten van lekkernijen langs het operagebouw - Reisgids Oslo

Oslo is een kleine hoofdstad met een rijk cultureel leven en gezellige cafés, restaurants en bars. De stad is perfect om per fiets of zelfs te voet te verkennen, maar ook met het openbaar vervoer reis je snel van oost naar west en van noord naar zuid.

Het operagebouw in Bjørvika is kenmerkend voor Oslo en tijdens je citytrip een must-see. Zodra je de mooiste foto's hebt genomen, loop je in een paar minuten naar Åpent Bakeri Barcode waar je een Magic Box ophaalt met zoete lekkernijen. Genoeg mooie locaties in de omgeving waar je kunt stoppen om tussendoor iets lekkers uit je tas te halen. 

Grünerløkka is een andere aanrader in Oslo. Het voormalig industriegebied is omgetoverd tot een plek voor jonge en hippe mensen, met een grote keuze aan cafés, bars en restaurants. Ook hier ben je in de buurt van de beste Too Good To Go locaties. Red bijvoorbeeld een maaltijd bij de Chillout Travel Store. Vanaf hier ben je snel in een van de prachtige parken van Oslo. Op een klein stukje lopen vind je bijvoorbeeld de botanische tuin van Oslo, waar je kunt genieten van je Magic Box, omgeven door prachtige planten en bloemen.

Aker Brygge is de beste plek voor een hapje, een drankje of een ijsje. Als je ver Aker Brygge ingaat, kom je bij Tjuvholmen. Hier vind je het Astrup Fearnley Museum, waar je een Magic Box kunt ophalen in het museumcafé. Ga lekker op de rand van de pier zitten, bungel met je benen boven het water en kijk uit op de Oslo Fjord terwijl je eet en geniet met je reismaatje. 

Naast lekker eten redden, zijn er nog veel meer andere duurzame activiteiten die je in Oslo kunt ondernemen. We delen enkele leuke suggesties met je:

  • Oslo Bysykkel (stadsfietsen) is een gemakkelijke manier om de stad te verkennen. Download de app, ontgrendel een fiets en kom snel van A naar B.
  • Sørenga Sjøbad is de populairste plek om te zwemmen in Oslo en is altijd gezellig druk met zwemmende Noren en toeristen. Op deze plek kun je ook een kajak huren om een ​​rustige rit richting de Oslo Fjord te maken.
  • Het openbaar vervoer in Oslo brengt je overal naartoe. Je koopt makkelijk kaartjes via de mobiele RuterBillett-app. Super tip: met een ticket van Ruter kun je een korte boottocht maken naar de prachtige en historische eilanden Hovedøya en Gressholmen, net buiten het stadscentrum.
  • Noors leidingwater is schoon en smaakt goed. Neem een ​​hervulbare fles mee om geld te besparen en vermijd het gebruik van plastic flessen!

We hebben hierboven al een paar leuke suggesties gegeven, maar hebben nog heel veel andere leuke Too Good To Go adresjes voor je verzameld: 

  • Red een heerlijk ontbijtje in een van de vele Scandic-hotels in Oslo.
  • Yo! Sushi is dé plek om naartoe te gaan als je op zoek bent naar de lekkerste sushi. 
  • Verken de markt Mathallen bij Vulkan! Hier vind je heel veel lekker eten en verschillende eetgelegenheden die aangesloten zijn bij Too Good To Go. 

Het is super leuk en makkelijk om Too Good To Go in een andere stad te ontdekken - open de app om te zien wat je in de buurt kunt redden!

Magnus Brune
Community manager

Download de app

Houd je van lekker eten, ben je nieuwsgierig en zet je je graag in tegen voedselverspilling? Download de app en doe mee!

App Store
Google Play