Pizza, pasta, mode - Reisgids Milaan

a year ago

CITY GUIDE MILAAN

Milaan staat bekend als de stad van de mode. Wanneer je hier bent, moet je jezelf eigenlijk aanpassen aan de elegantie en stijl die kenmerkend is voor Italianen. In het hart van Milaan, twee stappen lopen van de Duomo, kun je uitstappen op de Via Torino. Dit is één van de beroemdste winkelstraten van Milaan. Tussen het shoppen door haal je een Magic Box op bij Exki. Hier krijg je niets anders dan uitgebalanceerde gerechten. Deze gerechten zijn uitsluitend bereid met lokale producten.

Als je langs de Via Torino voorbij de zuilen van San Lorenzo loopt, kom je terecht in het centrum van het nachtleven: Navigli. Navigli werd ooit gezien als een achterstandswijk van Milaan, maar tegenwoordig trekt dit gebied de meeste toeristen aan. Gedurende de dag kun je een wandeling maken langs de Darsena, terwijl je 's avonds kunt genieten van een aperitief langs de grachten. Er zijn tal van activiteiten die je in Navigli kunt doen. Denk bijvoorbeeld aan varen op een boot, een bezoek brengen aan de "Binnenplaats van de Kunstenaars" of genieten van de pizza van Bottega Mascadelli. Bij deze pizzeria wordt het deeg 48 uur gerijpt met moedergist. Je krijgt hier gegarandeerd een “lichte en gezonde pizza”. 

Isola is een historische en populaire wijk in Milaan. Aanvankelijk was het, vanwege de spoorweg en vele fabrieken, een volksbuurt ver weg van de chaos van de stad. In de afgelopen jaren is de wijk het symbool van stadsvernieuwing geworden. Op dit moment is het een van de meest levendige delen van de stad dankzij de talrijke culturele verenigingen en mooie plekjes. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in deze wijk is Bosco Verticale. Het is niet alleen een van de mooiste en meest innovatieve wolkenkrabbers ter wereld, maar ook een duurzaam appartementencomplex dat een beetje groen aanbrengt in het gebied. 

Op een plek als deze, die gedomineerd wordt door hipsters, moet je altijd op de hoogte blijven van de nieuwste trends. Haal daarom je Magic Box bij Poke House en probeer het populairste gerecht van het moment.

Porta Genova ligt in het hart van het historische centrum van Milaan. Als je in dit gebied bent, is de basiliek van Sant'Ambrogio een must-see. Het is een van de oudste en meest symbolische kerken in Milaan. De beschermheilige van de stad, waar de kerk haar naam aan ontleent, ligt hier begraven. De basiliek werd aanvankelijk verwoest tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar is vervolgens herbouwd. Gelukkig bleven de schilderijen, sculpturen en ornamenten intact. De kerk van Santa Maria delle Grazie is een ander prachtig staaltje architectuur die je niet mag missen. Dit is de thuisbasis van een van Leonardo's meest controversiële kunstwerken: "het laatste avondmaal". Als je tijdens deze kunsttour honger hebt gekregen, kun je in de omgeving de ware smaak van brood herontdekken in een ambachtelijke microfabriek met een open laboratorium, Le Polveri.

Er zijn nog talloze andere winkels die je niet mag missen!

Het gebruik van Too Good To Go is super simpel. Open de app, voer je locatie in en ontdek alle locaties om je heen! 

Nora Di Cesare
Team Marketing

Download de app

Houd je van lekker eten, ben je nieuwsgierig en zet je je graag in tegen voedselverspilling? Download de app en doe mee!

App Store
Google Play