Een Romeins theater waar je het niet verwacht - Reisgids Málaga

a year ago

Er is niets zoals Zuid-Spanje tijdens de zomer. De traditionele straten en architectuur, de Atlantische oceaan en de strandbars ... Málaga is een van de beste plaatsen om te bezoeken tijdens de zomer als duurzame en verantwoordelijke toerist!

Laten we beginnen bij het oude, historische gebied. La Alcazaba de Málaga, het Romeinse theater en het kasteel van Gibralfaro zijn verplichte attracties vanwege de ongelooflijke kunst en architectuur en hoe deze gebouwen in de loop van de jaren bewaard zijn gebleven. Loop tijdens zonsondergang door de tuinen van Alcazaba en bekijk vanuit daar het panoramische uitzicht op de stad. De zonsondergang is echter niet de enige reden om hierheen te gaan, want dit is namelijk het meest comfortabele en frisse gedeelte van de stad! De perfecte plek om te genieten van een heerlijke geredde maaltijd van UnoSiete Soho met Spaanse tortilla's, salades en ander bereid eten.

Blijf in het historische gebied en je vindt de klassieke straat Larios. Deze straat zit vol winkels en klassieke gebouwen die zo kenmerkend zijn voor de stad. En natuurlijk kun je ook hier eten redden! De zoetigheden van Cafetería Ávila of het fruit van Fruterías Cuarteles zijn ideaal als middagsnack aan het Constitución plein. Nu je hier toch bent, zorg er dan voor dat je de indrukwekkende kathedraal niet mist.

In Málaga is er ook een rijk cultureel aanbod. Het Picasso Museum of Centre Pompidou zijn slechts enkele voorbeelden van musea met geweldige tentoonstellingen en kunstcollecties. Bovendien liggen deze dicht bij de haven van Málaga: een andere belangrijke plek in de stad die je niet mag missen. Om een geweldige route als deze mee af te sluiten, red je lekker eten zoals huisgemaakte maaltijden van Pollos San Juan of gezonde traktaties en maaltijden van Mamuchis Restaurante.

Verder is de natuur rondom Malaga prachtig en zeker een bezoek waard. Je kunt er een dag doorbrengen. Avonturiers kunnen de Caminito del Rey proberen. Of je nu de voorkeur geeft aan bergen of aan het strand, probeer altijd op te letten en geen rommel achter te laten.

We gaven je al de populairste suggesties van onze Too Good To Go gebruikers, maar er waren zoveel geweldige suggesties dat we het niet konden laten om je nog een paar tips mee te geven:

  • De geredde sandwiches van Brunchit España neem je overal mee naartoe
  • Bij Calafate red je heerlijk vegetarisch eten

Carmen Huidobro
Movement

Download de app

Houd je van lekker eten, ben je nieuwsgierig en zet je je graag in tegen voedselverspilling? Download de app en doe mee!

App Store
Google Play