Koninklijke flair en voedsel redden van de Google Campus - Reisgids Madrid

a year ago

Als je deze zomer de Spaanse hoofdstad bezoekt zijn er bepaalde hotspots en lokale gerechten die je niet mag missen! Dit alles probeerden we in deze reisgids te verwerken... en dan ook nog op een zo'n groen mogelijke manier.

Laten we beginnen met de beroemde kilometre zero. La Puerta del Sol ligt in het centrum van de stad, waar de iconische Oso en Madroño, het bord van Tio Pepe en de nieuwjaarsklok zich bevinden. Vanaf hier is het gemakkelijk om naar het Cibeles-plein te gaan en de twee belangrijkste kunstmusea van de stad te bezoeken: Museo del Prado en Reina Sofía. De beste manier om de dag af te sluiten is door lekker in het gras te ploffen in Parque del Retiro. Nog niet moe? Huur dan een roeibootje. Zo romantisch… En wil je nog een paar heerlijke maaltijden redden? Ga dan langs Keatz Store en proef van de culturele mix van eten of ga voor een "gezonde snelle" Magic Box van Magasand. Als je nog niet ontbeten hebt, is Tim Hortons ook altijd een goede keuze.

 

De straat Gran Vía is een must in Madrid. Het zit overvol met modewinkels en leuke plekken om te eten en te drinken. In de buurt ligt ook de straat Fuencarral. Hiervandaan ben je binnen no time bij twee van de coolste wijken van de stad. Hier kun je naar alle hartenlust eten redden. Aan de ene kant is er de wijk Chueca, waar je zelfgemaakte maaltijden kunt redden van Taberna La Kika of gezonde sappen van Fit Food. Aan de andere kant is er Malasaña, vol met tweedehandswinkels en hipster-restaurants en -cafés. Dus vertel eens, klinkt het redden van een pizza van Grosso Napoletano of Mexicaans eten van Las Mañanitas je niet als muziek in de oren?

Vergeet niet het koninklijk paleis en de spectaculaire tuinen van Campo del Moro te bezoeken wanneer je in Madrid bent. Het bekijken van de zonsondergang in Templo de Debod is zelfs verplicht ;). Het wordt omringd door een park dus je kunt zelfs van je eigen geredde eten genieten. Denk bijvoorbeeld aan zoetigheden van de bakkerij La Oriental of sushi van Niguiri. Net iets verder weg vind je de nieuwe Madrid Río. In de zomer is dit de perfecte plek om te vertoeven en wat broodjes mee te nemen van de Do Eat Google Campus.

Madrid heeft een groot aantal elektrische fietsen waardoor het heel gemakkelijk en snel is om jezelf door de stad te verplaatsen! Een van de dingen waar Madrileños ook trots op zijn is het kraanwater. Dit is een van de beste (zo niet de beste) van het land. Je kunt je fles dus gewoon bij elke kraan bijvullen! Laten we het ook meteen over plastic hebben. Er zijn tegenwoordig tal van bulkwinkels in Madrid waar je ook voedsel kunt redden, zoals in Mercado Acre in Malasaña.

We hebben je de populairste suggesties van onze Spaanse gebruikers laten zien, maar er waren zoveel geweldige suggesties dat we het niet konden laten om je er nog een paar te geven:

  • Een heerlijke brunch van Brunch Club
  • Brood en gebak van Obrador La Hogaza
  • Taart en koekjes from La Cocina De Mi Vecina
  • De bakkerij Panadería Panic
Carmen Huidobro
Movement

Download de app

Houd je van lekker eten, ben je nieuwsgierig en zet je je graag in tegen voedselverspilling? Download de app en doe mee!

App Store
Google Play