Dompel je onder in het "vree wijze" - Reisgids Gent

a year ago

Gent, de thuisstad van Too Good To Go België en de derde grootste stad van België. Ontdek de stad door te verdwalen in middeleeuwse straatjes en kom terecht op een van de vele historische pleintjes die de stad rijk is. Bij mooi weer verzamelen studenten en locals op de Graslei. Doe hetzelfde en dompel je onder in het "vree wijze", het unieke sfeertje. De ideale plek om te genieten van een geredde maaltijd van een van de meer dan 200 lokale partners van Too Good To Go.

De skyline van Gent wordt bepaald door drie torens die pal in het midden van het historische stadscentrum staan. Bereid je dus voor op een bezoek aan De Sint-Niklaaskerk, het Belfort en de Sint Baafskathedraal en geniet in het aangrenzende parkje van een heerlijke geredde brunch van het nabijgelegen Novotel of Ibis hotel. Vanaf hier ligt de volledige stad aan je voeten. Welke richting je ook kiest, je wordt nooit teleurgesteld.

Bij het vallen van de avond begint de buurt rond de Sint-Jacobskerk op te leven. Start je avond in een van de vele bars die de buurt rijk is. Als je het laat wilt maken, doe je dat traditioneel in Muziekcafé Charlatan. Voor het feesten nog een maaltijd redden? Wat dacht je van iets lekkers van Le Pétit Botanique of het heerlijke veganistische Mie Vie.

Op zoek naar een authentieke en lokale Magic Box? Als je geluk hebt kan je een heerlijke maaltijd redden bij Het Groot Vleeshuis. Wat dacht je van een boterham met "Uuflakke"? Heerlijk met mosterd, uitjes en augurken. Het gebouw was oorspronkelijk een overdekte markt waar de verkoop van vlees plaatsvond. Als je er vandaag de dag komt, hangt er nog steeds ham te drogen.

Gent klimaatstad! Gent heeft de ambitie om in 2050 zo goed als geen negatieve impact meer op het klimaat te hebben. Daarom koos ook Too Good To Go deze stad als uitvalbasis.

  • Meer dan 200 lokale partners redden samen met ons dagelijks eten van de vuilnisbak. Hier ga je niet met honger naar huis!
  • De volledige stadskern is autovrij (met uitzondering voor lokale bewoners). Een aangename fiets- en wandelstad dus! De stad met de fiets verkennen kan via www.fietsambassade.gent
  • Geniet onderweg van een koffie to go. Neem je eigen beker mee. Gebruik bijvoorbeeld een Billie cup www.billiecup.be.

We delen graag nog een aantal van onze favoriete Too Good To Go adresjes met je:

  • Vishandel Paelinck is de plek voor heerlijke versbereide visgerechten
  • Ontdek de quiches en taarten van Les Tartes de Françoise
  • Geniet van heerlijke klaargemaakte maaltijden van The Foodmaker (psst, dit is een van onze allereerste partners)

Too Good To Go gebruik je eenvoudig door heel Europa. Open je app en via de locatievoorziening krijg je meteen een selectie van onze lokale partners te zien.

Kenny Defrijn
Food Waste Warrior

Download de app

Houd je van lekker eten, ben je nieuwsgierig en zet je je graag in tegen voedselverspilling? Download de app en doe mee!

App Store
Google Play