Veel meer dan spruitjes alleen - Reisgids Brussel

a year ago

Een groene gids voor de hoofdstad van Europa: Brussel

Begin je tocht door Brussel met het huren van een fiets. De stad beschikt over heel wat mogelijkheden om een fiets te huren, dus je hebt het voor te kiezen. Verlaat de drukke straten en verdwaal in de talrijke gezellige wijkjes verspreid in de stad. Kies bij voorkeur een fiets met een mandje, zo kan je de heerlijke geredde maaltijden van Too Good To Go makkelijk met je meenemen.


Oneindig lang brunchen

Brunchen wint aan populariteit en is dus ook in Brussel een must-do. Too Good To Go helpt je hierbij! Ga even langs bij Fonteyne The Kitchen in de trendy wijk Châtelain. Een van onze favoriete partners en uitstekend gelegen om je ontdekkingsdag te beginnen. De meegebrachte tas of gehuurde fietsmand vul je met allerlei heerlijke producten. Dan rest enkel nog de vraag : Waar geniet ik nu het best van deze heerlijke maaltijd?

Als je van historische monumenten houdt, raden wij je aan om richting de Kunstberg te trekken. De plek waar het historisch arme deel van de stad en het aristocratische deel samenvloeien. Geniet van een prachtig uitzicht op het Brusselse stadhuis of wandel even binnen in de Koninklijke Bibliotheek van België. Hier bevinden zich meer dan 8 miljoen documenten die een rijk cultureel en historisch erfgoed documenteren.

Ben je meer fan van een alternatieve en rustige brunchplek, bezoek dan het vredige Josaphatpark in Schaarbeek. Omring jezelf met 20 hectare natuurpracht. In het park vind je een verzameling aan beelden van onder meer Jules Lagae, Victor Rousseau en Albert Desenfans.


Ontdekken, genieten en smullen

Tijd om wat milieuvriendelijke spulletjes in te slagen! Brussel staat bekend om zijn indrukwekkende collectie tweedehandswinkels, antiekwinkels en de geroemde rommelmarkt op Place du Jeu de Balle. Je verliest makkelijk enkele uren met het snuisteren door vintage schatten in het centrum van de stad. Ondertussen is het misschien lunchtijd! Red een verrassingspakket bij Eat Green, of een heerlijke quiche of taart bij Les Tartes de Françoise. Een andere geweldige plek in deze buurt is Jean Bon.

Trakteer jezelf op wat entertainment. Bij zonnig weer raden we een ritje door het UNESCO werelderfgoed van Brussel aan. Ontdek de Grote Markt waar het prachtige stadhuis van Brussel is gevestigd. De huizen rondom geven het geheel een unieke sfeer. Klaar om te genieten van die befaamde typische Belgische biercultuur? Wandel een leuk uitziend café binnen in de buurt en je ontdekt iets dat je nog nooit hebt gedronken. Ohja! Vergeet zeker geen bezoek te brengen aan de Sint-Gorikshallen en het atomium, een van de laatste overblijfselen van de wereldtentoonstelling in Brussel.


Geniet van de zomer!

Ga met je picknickkleed naar één van de meren in Elsene en red onderweg een maaltijd bij Dream & Food. Hier staan sterrenchefs aan het fornuis die hun best doen om zo waste-free mogelijk te koken. Brut Food is ook in de buurt. Zij bieden biologische, gezonde en seizoensgebonden recepten aan.

Tijdens de zomer organiseert de stad Brussel Hello Summer. Een originele formule in de vorm van pop-ups. Van 25 juli tot 25 augustus vinden deze 'vrijetijdsbubbels' plaats in het hart van 4 verschillende wijken.

Helemaal wild van Barbecue? Bestel een portie bij een van de vele supermarkten (Carrefour, Proxy Delhaize, Match,…) op de app en laat je verrassen.

Jullie kregen hierboven al heel wat leuke adresjes mee, maar er waren zoveel geweldige suggesties dat we het niet kunnen laten om je er nog een paar mee te geven:

  • Ga langs bij Bakkerij Renard voor heerlijk zoek gebak
  • Ontdek Sushi Gourmet in het centrum en word een echte sushi-kenner
  • Kies Donki Jourdan voor een pittige burrito

Het is super eenvoudig om Too Good to Go te gebruiken in een vreemde stad. Download de app, selecteer waar je bent en ontdek alle partners om je heen!

Marine Couturier
Food waste Warrior

Download de app

Houd je van lekker eten, ben je nieuwsgierig en zet je je graag in tegen voedselverspilling? Download de app en doe mee!

App Store
Google Play