La Dotta, La Grassa, La Rossa - Reisgids Bologna

a year ago

Stadsgids Bologna

Welkom in Bologna, of zoals het ook wel wordt genoemd: "La Dotta, La Grassa, La Rossa"! Bologna is de thuisbasis van de oudste universiteit ter wereld en de stad staat bekend om haar sublieme gastronomie. De roodgeverfde daken en gebouwen maken de stad uniek in zijn soort.

Dichtbij het Piazza Maggiore, in het historische centrum, vind je de torens van Garisenda en Asinelli. Deze zijn een kenmerkende attractie van de stad. De twee torens werden gebouwd als hulp bij het verdedigen van de stad. Als je geluk hebt kun je, na het beklimmen van 498 treden, vanaf de torens de zee en de Vooralpen zien. Hierna kun je je inspanningen belonen met een cake van Prins In het Centrum. Dit is een ambachtelijk gebakje dat trouw is gebleven aan de oudste Bolognese recepten en tradities.


Wanneer je doorloopt op de Via San Vitale, ga je richting de universiteitszone en word je overweldigd door hordes studenten. In deze omgeving zijn ontzettend veel culturele activiteiten te beleven. Je kan bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan het Stedelijk Museum voor Industriële Kunst, de Davia Bargellini Galerij van het Internationaal Museum en de Muziekbibliotheek. Voor het gastronomische toerisme raden we de lokale groente- en fruitmarkt aan die elke week op Piazza Aldrovandi te vinden is. Je kan ook genieten van de heerlijke dunne pizza van Novanta6.

Wanneer je een wandeling maakt in het historische centrum en je richting het noorden van Bologna gaat, ga je richting de oude Joodse wijk. In 1566 mochten de joden alleen in dit gebied leven. Ze waren volledig geïsoleerd van de rest van de stad. De middeleeuwse wijk wordt gekenmerkt door de kleine straten, gekleurde deuren en de bruggen en doorgangen die van het ene huis naar het andere leiden. De hoofdstraat is Via dell'Inferno. In de middeleeuwen bestond de straat uit een groot aantal winkels van smeden die allemaal met vuur werkten. De straat werd daarom “de straat van hel” genoemd. Heb je zin gekregen in iets lekkers na al dit cultuursnuiven? Ga dan naar naar Papparé. Hier wachten smoothies, gebak en nog veel meer lekkernijen op je. 

Het centraal station van Bologna is een van de historische punten van de stad. De belangrijkste attractie van het station is het park van de Montagnola. Dit is de oudste tuin in de stad en eveneens de binnenkant van de Emilian-tentoonstelling van 1888. Je kunt op de trap zitten, genaamd "The Pincio Della Montagnola", en genieten van de pizza en focaccia die bereidt zijn naar traditioneel recept door Forno Brisa.

Er zijn nog ontelbaar veel andere Too Good To Go locaties die je niet mag missen! 

Open de app, selecteer je locatie en ontdek welke locaties zich allemaal bij jou in de buurt bevinden.

Nora Di Cesare
Team Marketing

Download de app

Houd je van lekker eten, ben je nieuwsgierig en zet je je graag in tegen voedselverspilling? Download de app en doe mee!

App Store
Google Play