Heel veel geschiedenis en gered lekkers - Reisgids Barcelona

a year ago

Barcelona is een van de beste steden om deze zomer te bezoeken. Strand, lekker mediterraans eten en duizend dingen om te ontdekken. Barcelona biedt daarnaast veel opties om op een duurzame manier van je vakantie te genieten. Too Good To Go is daar natuurlijk een van!

Laten we beginnen met de meest iconische en meest bezochte plaats in de stad: La Sagrada Familia. Het is een verplichte stop voor alle toeristen omdat het voor iedereen indrukwekkend is. De wijk Gràcia met zijn straten en pleinen is altijd een goed plan, want dit is de perfecte plek om te zitten en te genieten van het gebied met wat lekkere zoetigheden van Rawmantics de Verdaguer of sandwiches en salades van Crema Café. Als het al lunchtijd is, kun je een Magic Box maaltijd redden bij Les Tres a la Cuina of gevulde pasteitjes bij Criollo.


Daarna moet je echt La Pedrera of Casa Batló bezoeken: twee wonderen in de Passeig de Gràcia. In de buurt van dit gebied vind je ook Gaudí's spectaculaire Güell park. Als je nog steeds zin hebt om te wandelen, kan je vanaf Tibidabo Mountain een prachtige zonsondergang meemaken terwijl je geniet van geweldig huisgemaakt ijs dat je redt bij Kronos Natural Taste.

Een van de meest karakteristieke dingen om te doen in Barcelona is het maken van een wandeling door de historische straten. Begin met ronddwalen door de gotische wijk, misschien onder het genot van een focaccia van Puglia in Tavola of met mediterraanse gerechten van Menja Futur. Verder gaat er niets boven een frisse wandeling in de Rambla de Barcelona. Eindig met een bezoek aan de beroemde Mercado de la Boquería.

Als je de tijd hebt, mis dan niet de kabelbaan naar Montjuïc en Anella Olímpica, waar je de perfecte plek vindt om te genieten van een gezonde maaltijd zoals een klassieke salmorejo die je bijvoorbeeld redt bij Cuvi Sant Gervasi. Eindig in de Born buurt voor een drankje. Ook is er geen betere manier om te vluchten van de hitte dan door naar het prachtige Parque de la Ciutadella te gaan of een duik te nemen bij het strand van Barceloneta!

Om duurzamer te reizen, pak je een van de vele treinen of bussen naar Barcelona. Er zijn zelfs een tal van platforms voor het delen van auto's met chauffeurs. Bovendien gaat de metro zaterdag de hele nacht door. Het huren van een fiets is altijd een goed idee wanneer je de stad en de kust gaat verkennen. En om te voorkomen dat er allemaal plastic rietjes worden weggegooid, kan je in restaurants en bars voorzichtig om "geen rietje" vragen of gewoon je eigen herbruikbare rietje meenemen!

We verwerkten de populairste Magic Box suggesties van onze gebruikers al in de tekst hierboven, maar er waren zoveel geweldige suggesties dat we het niet kunnen laten om je er nog een paar te geven:

  • Zoete desserts red je bij Chouchou

  • Viridi in Frances Macià is de plek voor heerlijk vegetarisch en veganistisch eten
Carmen Huidobro
Movement

Download de app

Houd je van lekker eten, ben je nieuwsgierig en zet je je graag in tegen voedselverspilling? Download de app en doe mee!

App Store
Google Play