Geniet van een geredde maaltijd aan de grachten - Reisgids Amsterdam

Vervoer

Als je in Amsterdam bent, zie je al snel het populairste vervoermiddel: de fiets. Er zijn veel plekken waar je fietsen kan huren, maar je moet wel een beetje in zijn voor avontuur. Fietsers in Amsterdam nemen regels namelijk niet te serieus, dus gezellige chaos is gegarandeerd.

Zit je niet zo te wachten op extra adrenaline? Maak dan gebruik van de vele trams, bussen of metro’s. Of neem een van de gratis pontjes vanaf Amsterdam Centraal Station naar de overkant en bekijk Amsterdam Noord. Drink hier een drankje bij de Ceuvel en kijk even rond op het terrein. Dit circulaire kantoorpark bestaat uit vele woonboten. Ook is er een drijvend hotel, mocht je nog een slaapplaats zoeken.


Varen

Als het weer het toelaat, laat je dan rondvaren of huur je eigen bootje. Amsterdam is namelijk het allermooist vanaf het water. Hoe kleiner de boot, hoe gezelliger. Rondvaartmaatschappij Stromma heeft elektrische boten voor een extra duurzaam tochtje.


Musea

Mocht het weer even typisch Nederlands zijn, bezoek dan een van de vele musea. De meest bekende is het Rijksmuseum. Hier vind je onder andere de beroemde “Nachtwacht”. Van 13 juli tot 1 september kan je ook een escape game doen die je door het museum heen leidt.


Shoppen

Zin om te shoppen? In de Negen Straatjes vind je vele boetiekjes. Daarnaast zit hier ook een van de filialen van Episode: een populaire vintage winkel.

Mocht je daarna nog niet geslaagd zijn, bezoek dan de IJ-hallen. Dit is een grote vlooienmarkt waar van alles wordt aangeboden. Check de website voor de openingstijden.


Eten

Het Nederlandse merk Tony’s Chocolonely strijdt voor een betere cacao industrie en maakt daarbij ook nog eens heel erg lekkere chocolade. In de Beurs van Berlage zit hun Superstore. Hier vind je een wand vol repen chocola in allerlei smaken. Trek aan een van de hendels om een stukje te proeven. Of twee. Of drie. Je kan ook je eigen reep maken. Leuk om mee te nemen voor het thuisfront!


Het Vondelpark is een uitstekende plek voor een picknick. Neem een kleedje mee en plof neer in het gras naast half Amsterdam (bij mooi weer zit iedereen graag hier). Er zit in het park ook een theater waar soms gratis optredens zijn. Check hiervoor de website.

Een andere goede plek om even neer te ploffen is gewoon ergens aan een willekeurige gracht. Op een mooie dag kan je dan naar alle langsvarende bootjes kijken.


Magic Box tips van Amsterdamse Waste Warriors

  • Pink’s Bakery: in je Magic Box vind je bijvoorbeeld desembroden zonder toevoegingen, croissantjes of tartelettes. Ook serveren ze hier echte Italiaanse koffie, mocht je toe zijn aan een caffeïne break.
  • Sushi Time - WTC: voor een heerlijke sushi lunch red je hier een Magic Box.
  • Hartog's Volkorenbakkerij: alle broden worden hier gemaakt van volkorenmeel uit eigen maalderij.
  • De Drie Graefjes: je Magic Box wordt hier gevuld met verschillende stukken taart. Ze hebben drie locaties in Amsterdam.

Nicole van Brummelen

Download de app

Houd je van lekker eten, ben je nieuwsgierig en zet je je graag in tegen voedselverspilling? Download de app en doe mee!

App Store
Google Play