Onderzoek: Magic Box heeft grote impact!

Celine Poulussen

2 years ago


Zelf wisten jullie het natuurlijk al, maar nu is het ook wetenschappelijk bewezen. Als Waste Warrior maak je een enorm verschil in de strijd tegen voedselverspilling. Deze week publiceerde de Wageningen University and Research een onderzoek waaruit blijkt dat Too Good To Go een effectief middel is in de strijd tegen voedselverspilling. Daar zijn we heel trots op. Want eigenlijk is het niet onze prestatie, maar die van jullie: onze gebruikers en partners! Zonder de winkels die de Magic Boxen aanbieden en zonder de Waste Warriors die ze ophalen en opeten, zouden wij geen eten kunnen redden. Dus geef jezelf een dikke high five! Samen bestrijden we voedselverspilling!


Bijna niets wordt verspild

Om maar meteen met het mooiste resultaat uit het onderzoek te beginnen: 90% van de inhoud van de Magic Box wordt opgegeten! Het is geweldig nieuws dat het geredde eten uiteindelijk echt gered wordt en niet alsnog in de vuilnisbak belandt. Uit het onderzoek blijkt zelfs dat als jullie de inhoud van de Magic Box niet meteen op krijgen, jullie als echte Waste Warriors wel een andere manier vinden om het eten van de kliko te redden. Vaak is het de volgende dag ook nog hartstikke lekker en anders vriezen jullie het gewoon in? Óf nog beter: als jullie iets in de box echt niet lekker vinden, delen jullie het met vrienden, familie, buren of collega’s. Dat vinden wij echt super tof om te horen! Want voedsel is om te eten, niet om weg te gooien!Flinke opsteker

Dit is een flinke opsteker in de strijd tegen voedselverspilling. Want ondanks onze inzet, wordt nog altijd een derde van al het eten weggegooid. Dat is super zonde, oneerlijk en heel slecht voor het milieu. Als we er zeker van willen zijn dat iedereen nu en in de toekomst genoeg te eten heeft, moeten we echt minder eten gaan verspillen met zijn allen. Maar het begin is er, en we zijn ontzettend blij en trots op de impact die we samen maken. Laten we de komende tijd doorpakken!


Samen anderen inspireren!

Eén box redden lijkt misschien nog niet zoveel, maar inmiddels hebben 1 miljoen mensen in Nederland al 1,5 miljoen maaltijden gered. En we zijn pas net begonnen. Daarnaast zijn er nog 16 miljoen Waste Warriors in de rest van Europa die eten redden! Natuurlijk kan je nog op heel veel andere manieren voedselverspilling tegengaan en anderen inspireren om mee te doen. Want als we voedselverspilling de wereld uit willen helpen moeten we het samen doen.

Wil je meer weten hoe je thuis nog meer voedselverspilling tegen kan gaan neem dan eens een kijkje op onze knowledge hub voor een paar handige antiverspillingstips.


Naar de knowledge hub 


Auteur: Jurjen de Waal

Celine Poulussen