Train je smaakpapillen: jezelf iets leren eten doe je zo!

9 months ago

De Magic Box is een grote verrassing. Dat is vaak leuk maar soms zitten er dingen in die je niet heel lekker vindt. Met deze producten kun je natuurlijk altijd iemand anders blij maken maar je kan ook een poging doen om jezelf toch te verrassen en toch iets te leren eten. Wij geven je een paar handige tips die je helpen bij het trainen van je smaakpapillen.


  1. Klein beginnen

Lust je geen kaas en wil je het heel graag leren eten? Begin dan niet meteen met iets heftigs zoals blauwe kaas. Er zijn namelijk genoeg mensen die wel kaas lusten, maar alleen al de rillingen krijgen van de geur van blauwe kaas. Begin bij het begin en probeer jonge kaas of een kaas met een zachte smaak zoals mozzarella. Zodra je dit lust kun je het langzaam opbouwen.


2. Combineren

Hou jezelf voor de gek en combineer dingen die je niet lekker vindt met iets wat je wel lekker vindt. Fruit dat je niet lust kun je door een smoothie gooien en combineren met ander fruit waar je wel van houdt. Groenten die je niet lekker vindt, kun je bijvoorbeeld heel klein snijden en door de pasta of curry mengen. Hou je niet van Mozzarella? Smelt het dan op een tosti en combineer het met overheersende smaken zoals pesto en tomaat. Op deze manier raak je langzaam gewend aan de smaak.


3. Balans

Bijna elk product kan je op heel veel verschillende manieren bereiden. Je lust misschien geen gekookte aardappelen, maar wie weet vind je ze wel lekker als ze gebakken zijn of gekruid. Laat de smaak van het product niet de overhand voeren maar experimenteer met verschillende bereidingswijzen.


4. Het oog wil ook wat

Een gerecht kan nog zo lekker zijn maar als het eruit ziet als een niet te identificeren drapje begin je al verkeerd. Zorg ervoor dat het er smakelijk uitziet en dat het water je al in de mond loopt als je ernaar kijkt.


5. Niet dwingen

Bespaar jezelf een trauma en dwing jezelf (of een ander) niet om iets te eten. Het kan even duren voordat je aan een smaak gewend bent. Baby steps! Celine Poulussen

Download de app

Houd je van lekker eten, ben je nieuwsgierig en zet je je graag in tegen voedselverspilling? Download de app en doe mee!

App Store
Google Play