Horecava en Too Good To Go samen tegen voedselverspilling

a year ago


Van 7 t/m 10 januari stond de RAI in Amsterdam vier dagen lang weer in het thema van de nieuwste horecatrends. En bij horecatrends hoort natuurlijk ook heel veel lekker eten en drinken. Hoe zonde zou het zijn als al het lekkers dat overblijft na een beursdag zou worden weggegooid? Dat vond Horecava ook en daarom sloegen we de handen ineen. Deze 63ste editie van de Horecava gingen we samen de voedselverspilling drastisch verminderen.


Horecava in je Magic Box

In de Too Good To Go app konden bezoekers én non-bezoekers alle vier de Horecava-dagen voor drie euro een Magic Box bestellen. Deze konden ze vervolgens aan het einde van de dag op de beurs zelf ophalen. De opbrengst doneerden we aan het Leger des Heils.


400 Magic Boxen gered

Op deze manier op een beurs verspilling tegengaan was nog nooit gedaan, dus we hadden geen idee wat ons te wachten stond. Maar op dag één bleek meteen al dat er super veel eten te redden was, dat standhouders graag mee wilden werken, dat horecavabezoekers en ook non-bezoekers heel enthousiast waren over het redden van eten van de beurs en dat het geen overbodige luxe was dat we met ons volledige team aanwezig waren. In totaal hebben we samen 400 Magic Boxen vol lekker eten kunnen redden. 


Vijf busjes vol naar het Leger des Heils en de Voedselbank

Naast de verkoop van de Magic Boxen, brachten we ook iedere avond grote partijen eten naar locaties van het Leger des Heils en Voedselbanken in Amsterdam. Er zijn in totaal vijf volle busjes met eten gedoneerd. Dat zijn omgerekend ongeveer 3000 borden eten.

Wat een week, wat een toffe standhouders, wat een enthousiaste beursbezoekers, wat gaaf dat ook non-beursbezoekers meeproefden en wat fijn dat we op deze manier met de Horecava hebben kunnen samenwerken. Deze week zullen we niet snel vergeten!

Nicole van Brummelen

Download de app

Houd je van lekker eten, ben je nieuwsgierig en zet je je graag in tegen voedselverspilling? Download de app en doe mee!

App Store
Google Play