Luuk's Kitchen maakt: Gefrituurde mosselen met een homemade knoflooksaus

"Aan de slag:

Met de producten uit de ‘Magic Box’ bedacht ik om de mosselen die ik aantrof te paneren, om ze vervolgens te frituren. Met een lekkere dip erbij een lekker gerecht.



De ingrediënten:

Voor 2 personen

  • 1kg mosselen
  • 200 ml zonnebloemolie om in te bakken
  • 50 gr bloem
  • 1 ei
  • 50 gr paneermeel of panko
  • 3 el volle kwark
  • 1/2 knoflookteen
  • verse bieslook
  • Optioneel: citroenpart en zout/peper naar smaak


De bereidingswijze:

Was de mosselen. Verwarm 200 ml water in een wok en voeg de mosselen toe zodra dit kookt. Zet een deksel op de wok en gaar de mosselen in 8 min. Laat afkoelen.

Hak de knoflook en bieslook fijn en meng met de kwark. Zet weg tot gebruik.

Zet 3 diepe borden klaar, 1 met bloem, 1 met het geklutste ei en 1 met de paneermeel. Haal de mosselen uit de schelpen en meng door de bloem, dan het ei en door het paneermeel.

Maak de wok schoon en verhit de olie hierin. Bak de mosselen in 5 min goudbruin. Laat uitlekken op een bord met keukenpapier en serveer de de saus en een citroenpartje.



Variaties en meer:

  • Heerlijk met een glas witte wijn of ballantines whisky.
  • Meng peper en zout door het bloem, zodat de mosselen meteen wat smaak krijgen.
  • Lekker met versgebakken frites.


Meer inspiratie?

Op mijn website vind je meer mosselenrecepten, zoals:

Eet smakeluuk!"

Celine Poulussen

Download de app

Houd je van lekker eten, ben je nieuwsgierig en zet je je graag in tegen voedselverspilling? Download de app en doe mee!

App Store
Google Play